Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo objavilo je saopštenje kojim je stavljena tačka na postojanje paralelne dvije upravljačke strukture ovog tijela, inače vrlo važnog kao baze iz koje se praktično delegiraju sudije.

“U cilju informisanja javnosti i članstva obavještavamo da je Ministarstvo pravde i uprave KS 27.03.2024. godine donijelo Rješenje o upisu u Registar lica ovlaštenih za zastupanje i predstavljenje Udruženja. Ovim Rješenjem Ministarstvo pravde i uprave KS potvrdilo je da su sve odluke donesene na Vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja održanoj 22.01.2024.godine donesene u skladu sa Statutom UFSIKS i Zakonom o udruženjim i fondacijama FBiH.

Lica ovlaštena za zastupanje i predstavljanje Udruženja su:

  1.  Mulahasanović Adis – Predsjednik UO
  2.  Baković Haris – Potpredsjednik UO
  3.  Krupalija Emsel – Sekretar Udruženja

Novi članovi Upravnog Odbora Udružnja su:

  •  Peljto Irfan
  •  Čelik Merima
  •  Sarajkić Semir
  •  Tičić Ensar
  •  Ćatibović Deni

Na istoj sjednici umjesto Kulović Seada imenovan je Deljković Benjamin na mjesto predsjednika Skupštine Udruženja.

Ostali upisi u Registru Udruženja ostaju neizmijenjeni.

Novi UO svim članovima želi puno sreće u radu.” potvrdili su iz ovog udruženja.

Ovo je demantij ranije objavljenog saopštenja na zvaničnoj stranici udruženja:

“U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala,  obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom. Također napominjemo da su u toku aktivnosti oko Redovne izborne skupštine Udruženja, kada će se birati rukovodstvo za naredne 4 godine.”

(Reprezentacija.ba)