Kompanija MaxBet postala je generalni sponzor basket takmičenja koja nosi naziv „3×3 MaxBet liga”.

Ovo sportsko takmičenje održava se u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine i uz podršku FIBA, a biće organizovano u više od dvanaest gradova širom zemlje i najavljuje vrhunsku košarku i uzbudljivu atmosferu.

„Izuzetno nam je drago što kroz generalno sponzorstvo „3×3 MaxBet lige“ pomažemo i razvoj basketa u Bosni i Hercegovini. Osim što promoviše sport i zdrav način života, ovaj turnir, ujedno jača povezanost lokalne zajednice kroz zajedničku strast prema košarci. Očekujemo nezaboravno iskustvo i druženje, a svim ekipama želimo mnogo sreće“ – izjavila je Gordana ilić, iz kompanije MaxBet.

Foto: MaxBet

Ovo sportsko takmičenje iz godine u godinu stiče sve veću popularnost i postaje važan dio košarkaškog kalendara Bosne i Hercegovine.

„Radujemo se saradnji sa MaxBetom i vjerujemo da je ova liga samo početak i nešto što će postati tradicija organiziranog basketa u našoj zemlji“ izjavio je Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine.

Njegovo osnivanje predložio je predsjednik 3×3 komisije Bosne i Hercegovine Nikša Milunović, i najavio je da će kalendar i mjesta u kojima će biti održana takmičenja objaviti do 30. aprila.

Foto: MaxBet

“Turniri „3×3 MaxBet lige“ predstavljaju vrhunsku priliku za ljubitelje košarke da dožive uzbuđenje igre na najvišem nivou. Maxbet liga nephodna je kao integralno 3×3 takmičenje na teritoriji BiH i ključna je za daljnji razvoj košarke na ovim prostorima.

Hvala MaxBetu i Košarkaškom Savezu na potpori, hrabrosti i ambiciji da se upuste u jedan ovako važan projekat, bez njih ne bi mogli ovo organizovati“ – izjavio je Nikša Milunović, predsjednik 3×3 komisije KS BiH prilikom potpisivanja ugovora sa generalnim sponzorom kompanijom MaxBet.

O kompaniji MaxBet:

Kompanija MaxBet je prisutna na više od 450 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i Severnoj Makedoniji i zapošljava više od 2500 ljudi. Deo je Flutter International-a, međunarodne divizije Flutter Entertaimenta, najvećeg globalnog operatera za sportsko klađenje i igre na sreću.

(Sponzorisani tekst, 18+)