Sergej Barbarez novo pojačanje za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, čini se, pronašao je u – Bačkoj Topoli.

Informaciju da će Ifet Đakovac zaigrati za Zmajeve plasirali su najprije mediji u Srbiji, a nedugo potom je i univerzalac tamošnjeg TSC-a potvrdio da je imao razgovore sa selektorom i da je do konačne realizacije ostalo samo da dobije pasoš naše zemlje.

Đakovac koji je rođen u Sjenici je prošao mlađe kategorije Partizana, odakle ga je put preko Tutina i Zlatibora doveo do TSC-a s kojim je kao jedan od nosilaca igre ostvario historijske uspjehe. Dobra izdanja su rezultirala interesom Partizana i nekoliko turskih klubova, a šlag na tortu za univerzalnog vezistu bi mogao biti upravo poziv u nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Da može biti pojačanje za Zmajeve uvjeren je i njegov trener u TSC-u Dean Klafurić koji se javio za Reprezentacija.ba portal.

– Jesam li iznenađen što će Đakovac zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Ne, nimalo, štaviše to je potvrda da novi stručni štab na čelu sa Sergejom Barbarezom i Emirom Spahićem odlično radi svoj posao. Ifet svakako ima kvalitetu da bude pojačanje za reprezentaciju i vjerujem da će vrijeme to to i pokazati. Radi se o veznom igraču atipičnih kvaliteta, odlično razumije fudbal, fizički je snažan, borben, ima dobru tehniku… I na to sve je fudbalski karakteran dečko – kazao nam je doskorašnji strateg Veleža.

Pomenuli smo već da je za njegove usluge opasno ‘zagrizao’ Partizan. Mediji u susjedstvu pišu kako crno-bijeli na kraju nisu imali dovoljno novca za realizaciju transfera s obzirom na to da klub iz Bačke Topole nije želio lako da pusti jednog od simbola klupskog uspjeha.

TSC inače u posljednje vrijeme sve više daje igrače za reprezentaciju. Nemanja Stojić je bio sa Srbijom na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, dok je u dresu Topolčana do debija u nacionalnom timu stigao i sada već bivši igrač Martin Mirčevski.

(Reprezentacija.ba)