Ifet Đakovac (26) iz Bačke Topole trebalo bi da obuče dres Bosne i Hercegovine, barem je tako potvrdio u razgovoru za Faktor.ba.

– Predali smo papire, čekamo pasoš, to je ono što i ja znam što se toga tiče. Moja želja je da igram za Bosnu i Hercegovinu. Imao sam već sastanak sa selektorom Sergejom Barbarezom i direktorom Emirom Spahićem – rekao je Đakovac za Faktor, te potvrdio da ga sa Bosnom i Hercegovinom veže “mnogo rođaka”.

Cijelu izjavu pročitajte na Faktor.ba.

Radi se o centralnom veznom fudbaleru, rodom iz Sjenice, a koji je u Bačkoj Topoli od 2021. godine. Ranije je igrao za Zlatibor i Tutin.

Prošle sezone je u 36 utakmica postigao 13 golova i sedam puta asistirao. Bačka Topola je prošlu sezonu završila kao treća, a pretprošlu kao druga u Srbiji.

Đakovac već ima indirektnu vezu sa reprezentacijom BiH. Prema Transfermarktu ovom igraču je agent Mirsad Jahović Turkcan inače uspješni agent, zaslužan za dovođenje Edina Džeke i Radeta Krunića u Fenerbahce. Legendarni košarkaš, danas fudbalski agent, u reprezentaciji BiH još vodi Tarika Muharemovića i Adisa Jašića.

Barbarez je za sada u vezni red pozivao ili koristio Benjamina Tahirovića, Denisa Huseinbašića, Armina Gigovića, Dženisa Burnića, Darija Šarića, Harisa Hajradinovića, Dala Varešanovića, Ivana Bašića i Radeta Krunića.

Posljednja tri se nisu odazvali zbog povreda.

(Reprezentacija.ba)