Život piše nevjerovatne priče, a jedna će sigurno biti zanimljiva kako našoj, tako i njemačkoj sportskoj javnosti.

Sergej Barbarez prije više od 20 godina fotografisao se sa malenim dječakom, a on je danas jedna od prvih zvijezda reprezentacije BiH.

Naime Ermedin Demirović kojem je danas 26 godina, se kao maleni dječak fotografisao se u naramku Sergeja Barbareza. A upravo će taj maleni dječak danas Barbarezu biti jedan od njegovih glavnih atributa u selektorskoj misiji.

Za nadati se kako će Barbarez Demiroviću osigurati u timu poziciju u kojoj može dati najviše. Iako je bilo najlakše prepisati uspješan recept iz Augsburga, Barbarezovi prethodnici su puno lutali sa Demirovićem što je rezultiralo rezultatima koji nisu ni sjena onoga što pokazuje u Bundesligi.

Demirović je rođen u Hamburgu i upravo je u HSV-u počeo svoju fudbalsku karijeru, a Barbarez je znamo svi šest godina nosio dres kluba iz Hamburga.

Ermedin Demirović je trenutno najskuplji bh. fudbaler sa cijenom 28 miliona eura. Ima sjajnu sezonu u Bundesligi gdje je za Augsburg zabio 15 golova i devet puta asistirao.

Svi njemački mediji ga na ljeto već ga vide u Dortmundu, Bayernu ili Eintrachtu. Njegovi novi agenti već imaju igrače u najvećim klubovima od Bayerna, Dortmunda, Arsenala, Liverpoola, Rome, Atalante, Barcelone…

Foto: Arhiv

(Reprezentacija.ba)