Navijači su većinom nijemo posmatrali kako godinama članovi vrhuške saveza u stručne štabove reprezentacije nameću svoju djecu, rođake i druge intimuse, ali sa izborom Sergeja Barbareza (52) javnost je silno postala zainteresovana – ko će u stručni štab?

Jer Sergej nema iskustva. A kakvog su iskustva, a ujedno bez karaktera, bili neki prethodni selektori, možda je bolje i da ga nema, ako bi bilo takvo.

No, Barbarez je i po tom pitanju vrlo otvoren. Priznaje nešto što nijedan selektor nije do sada – nisam najpametniji, svi drugi sa kojima radim su pametniji od mene.

Pa to pitanje stoji, tu nemamo šta da okolišamo. Ovo je moj prvi zvanični posao, ali kažem Vam taj tim će biti vrlo važan i nisam se nikad libio da radim sa ljudima koji znaju nešto i koji su pametniji od mene i ja Vam karakterno kažem da svi ljudi koji će biti u mom timu su pametniji i bolji od mene u ovom momentu. Ja to prihvatam i nemam uopšte problem s tim jer mi se znamo godinama i znamo da međusobno možemo reći u lice ono što ne valja. Taj tim će biti slika nas i mi ćemo to tako iskomunicirati i pred igračima da vide. Jučer sam dobio sliku utakmice iz Zenice kada smo igrali protiv Belgije i na toj slici je šest igrača koji su bili i koji će biti u stručnom štabu. To je za primjer kako se može održavati i kako se može napredovati i za primjer da imamo želju da nešto pokrenemo” – zaključio je on u razgovoru za MeridianSportBH.

Cijeli intervju pročitajte na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)