Miroslav Stevanović odlučio se oprostiti od reprezentacije Bosne i Hercegovine u 33. godini.

Saopštio je to danas i na svojim kanalima na društvenim mrežama.

Ovoj odluci, prema mnogim statistikama našeg najboljeg igrača u sezoni, prethodile su čudne odluke selektora koji su ga u ranijoj godini ostavljali na tribinama ili nelogično izostavljali sa spiska.

“Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima.

Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani. Hvala vam za sve!

Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum.

Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha. Mića”, objavio je na Instagramu. 

Stevanović je nakon sjajnih nastupa u mladim selekcijama BiH debitovao 2012. godine kod Safeta Sušića za A reprezentaciju. Od tada je u 33 meča zabio tri gola.

Sergej Barbarez je imao na umu da ga uvrsti u reprezentaciju, ali ga je Stevanović ljubazno odgovorio te ideje.

“Htjeli smo zvati Miroslava Stevanovića, imali smo ideju da ga zovnemo, ali dobili smo kratak i jasan odgovor da je veoma frustriran zbog svega što se ovdje izdešavalo. U neku ruku je ljut. To kažem kao primjer. Svakog momka sam zvao prije ovog okupljanja u zadnjih 10 dana kojeg sam pozvao i svi su znali da će biti pozvani.”, riječi su selektora Barbareza prilikom objavljivanja spiska za Englesku i Italiju.

Stevanović već sedam godina igra za švicarski Servette.

(Reprezentacija.ba)