Elmir Pilav je u ponedjeljak na Vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo smijenjen sa funkcije predsjednika.

Pilava je nakon smjene podržao direktor A selekcije BiH Zvjezdan Misimović.

Misimović je na svom Instagramu objavio zajedničku fotografiju sa Pilavom uz komentar “Brat”.

Nekadašnji kapiten Zmajeva i Pilav se veoma dobro poznaju, s obzirom da je Pilav duži niz godina uposlenik FS BiH.

Najviše su se družili u zlatna doba reprezentacije BiH kada je Pilav kao sekretar reprezentacije obavljao sav tehnički posao vezan za Zmajeve – od pitanja smještaja i transporta, nerijetko rješavanja privatnih problema igrača, pa do administrativnih procedura.

Foto: Instagram

Podsjećamo, na sjednici Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantoan Sarajevo prisustvovalo je 13 delegata, a njih 12 je bilo za smjenu Pilava i svih članova UO.

Novi predsjednik je Adis Mulahasanović, bivši sudija Premijer lige BiH. Mulahasanović će naslijediti Pilava u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Kantona Sarajeva.

Novi potpredsjednik Upravnog odbora je Haris Baković, a uz njega novi saziv čine: Irfan Peljto, Merima Čelik, Ensar Tičić, Semir Sarajkić i Deni Čatibović.

Seada Kulovića na poziciji predsjednika Skupštine, naslijedio je Benjamin Deljković. Emsel Krupalija bit će novi sekretar Udruženja umjesto Admira Šehovića.

(Reprezentacija.ba)