Do kraja tekuće sezone Premijer lige BiH ostala su još četiri kola. Zvijezda 09 i Tuzla City su najbliži ispadanju u niži rang, dok je Borac nadomak titule prvaka BiH.

Nakon današnjeg posljednjeg meča 29. kola Premijer lige BiH i pobjede Igmana nad Tuzla Cityem situaciju na tabeli se značajno promijenila.

Tuzla City u teškoj situaciji

Zvijezda 09 je na posljednjem mjestu sa 20 bodova i sasvim sigurno će narednu sezonu igrati u Prvoj ligi RS.

Tuzla City je porazom značajno umanjila svoje šanse za ostankom u društvu najboljih. Imaju četiri boda manje od Igmana, pet od GOŠK-a, a šest od Željezničara.

Do kraja su im ostala gostovanja Željezničaru i Zrinjskom, a dočekat će Borac i Velež. Igman ima domaće utakmice sa Željom i Zrinjskim, a u goste će Zvijezdi 09 i Borcu.

Borac pred titulom prvaka BiH

Kada je u pitanju borba za prvaka čini se da je Borac već jednom rukom na peharu. Banjalučani imaju pet bodova više od Zrinjskog. Slijedi im meč u Banjaluci sa GOŠK-om, gostovanje Tuzli, domaći susret sa Igmanom i u posljednjem kolu gostovanje na Grbavici.

Zrinjski ima utakmice u Mostaru sa Širokim Brijegom i Tuzlom, a u goste će Igmanu i GOŠK-u.

Velež i Sarajevo u Europi

I u borbi za Europu je izgledan kraj. Velež je treći sa 49 bodova, Sarajevo je četvrto sa 45, a Posušje i Sloga imaju po 41 bod. Drugo, treće i četvrto mjesto donose plasman u Konf. Ligu.

Gledajući raspored, Velež i Sarajevo su jednom nogom u Europi. Velež će do kraja dočekati Posušje i GOŠK, a u goste će Širokom Brijegu i Tuzla Cityu. Sarajevo ide u goste Slogi i Širokom Brijegu, a dočekat će Posušje i Zvijezdu 09.

Posušje ima zaostatak od četiri boda, a očekuje ih gostovanje Veležu i Sarajevu, te utakmice na Mokrom docu sa Slogom i Zvijezdom 09.

Raspored 30. kola:

Petak, 18,00 sati: Velež – Posušje

Petak, 18,00 sati: Željezničar – Tuzla City

Petak, 20,30 sati: Zrinjski – Široki Brijeg

Subota, 13,30 sati: Zvijezda 09 – Igman

Subota, 16,00 sati: Sloga – Sarajevo

Subota, 20,45 sati: Borac – GOŠK

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16