FK Sarajevo, na čelu sa Predsjednikom i investitorom Ismirom Mirvićem je danas ugostio Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga, Abdullaha i njihove goste, saopšteno je na zvaničnoj stranici Bordo kluba.

Vicentu Tanu je uručena i nagrada ‘Plaketa Grada Sarajeva’.

Priznanje mu je dodijeljeno za doprinos razvoju Grada Sarajeva u sportu.

Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu g. Tanu defileom na Koševu sa riječima “Dobrodošao kući Amidža“ te pozdravili Sultana Abdullaha riječima “Dobrodošli u Sarajevo”.

Hamza Čataković je ispred Prvog tima uručio prigodne poklone gostima a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je Vincent Tan pružao mladim talentima u zadnjih 10 godina riječima:

Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem Predsjedniku želimo dati obećanje – učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom g. Predsjedniče i g. Tan“, te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta gradu i klubu. 

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, trening centar „Butmir“ i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo.

Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH. 

Inače, Vincent Tan je prisutan u FK Sarajevo još od 2014. i ove godine je njegov veliki desetogodišnji jubilej kako podržava tim sa Koševa i razvoj fudbala u našoj zemlji.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16