BiH je u četvrtak navečer nakon penala izgubila od Sjeverne Irske na Grbavici u polufinalu baraža za EURO, a selektor gostiju Ian Baraclough rekao je na press konferenciji da je njegov tim i prošli mjesec vježbao izvođenje jedanaesteraca.

“Moram reći da smo se pripremali za sve varijante. Noć prije smo vježbali penali, a to smo uradili i prošli mjesec. Napravili smo ciljane izmjene, dok smo pred sami kraj uveli dva igrača upravo zbog jedanaesteraca. Očekivali smo da će meč biti tijesan. Znali smo da će tim koji napravi manje grešaka proći dalje.”

Baraclough je istakao da su tokom svih 120 minuta nastojali da obrate pažnju na sve naše igrače, a ne samo Džeku i Pjanića.

“Ponovo ćemo sjesti i pogledati susret. Vjerovatno ćemo sutra napraviti analizu. Znali smo da se ne smijemo fokusirati samo na Pjanića i Džeku. Obratili smo pažnju i na ostale igrače. Nismo znali da li će igrati Gojak ili neko drugi. Više smo igrali po strani, ali ne toliko koliko smo htjeli. Naš fokus je bio na večerašnjem susretu i nismo razmišljali ko će nam biti protivnik u finalu. Sada se moramo spremiti za finale protiv Slovačke i ponovo se moramo pripremiti na sve varijante.”

Sjeverna Irska će u novembru na svom terenu igrati finale baraža za EURO protiv Slovačke.

FOTO Zmajevi nakon penala izgubili od Sjeverne Irske i ostali bez plasmana na EURO

(Reprezentacija.ba)