U prostorijama FS BiH u Sarajevu danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2024/2025, saopšteno je iz FS BiH.

Licencu za učešće u takmičenjima PL BiH su dobili:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i HŠK „Posušje“ Posušje, FK „Zvijezda 09“ Bijeljina, FK „Igman“ Konjic, FK „Sloga“ Doboj i NK „GOŠK“ Gabela.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar, HŠK „Posušje“ Posušje i FK „Sloga“ Doboj.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK „Igman“ Konjic, a FK „Zvijezda 09“ Bijeljina i NK „GOŠK“ Gabela nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2024/25, dobio je „SFK 2000“ Sarajevo.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Wwin ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FS BiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16