Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Tarik Muharemović (21), ove sezone igra jako dobro za Juve Next Gen, a povremeno trenira i sa prvim timom.

Muharemović je govorio za talijanski Tuttosport o tekućoj sezoni u kojoj je Juve Next Gen ostvario najbolji rezultat u historiji.

“Novi saigrači, nova grupa. Početak je bio težak, ali smo uvijek imali samopouzdanja. Nakon poraza od Fermane u prvoj utakmici pogledali smo se u oči, dosta smo pričali i od tog trenutka se sve promijenilo. Sada se osjećam kao lider, to dugujem prije svega kapitenu Poliju koji je i moj saigrač”, kazao je Muharemović.

Muharemović povremeno trenira sa prvim timom u Continassu, trening kampu Juventusa.

“Za mene je to značilo da treniram uz Chiellinija i Bonuccija, na primjer. Giorgio me je ispunio savjetima, objasnio mi kako i gdje da se poboljšam. I to je nešto što sada, kao vicekapiten Next Gen, mogu prenijeti na mlađe.”

Tuttosport piše kako Tarika porede sa Chiellinijem.

“Naježim se. Samo prilika da treniram zajedno sa takvom legendom je nešto veliko.”

Bh. defanzivac je dobio poziv za prvi tim za jedan meč Kupa Italije i bio je na klupi.

“Prije svega, koliko je dug i nervozan bio taj dan. Poziv je stigao dok sam bio u bazenu sa Yildizom. Nisam znao da li da plačem ili da skačem od sreće. Odmah sam nazvao mamu i tatu, bili su u suzama i organizovali su se da budu na stadionu. To je bio najbolji trenutak u mojoj karijeri do sada.”

Tarik Muharemović je trenirao jedno okupljanje sa A reprezentacijom BiH.

“Poziv u seniorsku reprezentaciju je bio san. Nevjerovatno je da ti šampion poput Džeke dođe da te dočeka i kaže da prati tvoj razvoj. Pjanić? Znao je odakle dolazim i odmah mi je dao nekoliko savjeta”, kazao je Muharemović za Tuttosport.

Muharemović je ove sezone odigrao 36 utakmica za Juve Next Gen koji je završio na sedmom mjestu Serie C. Sada ih očekuje play-off protiv Arezza. Meč se igra sutra od 20:30 sati.

(Reprezentacija.ba)