Savo Milošević je bivši selektor reprezentacije BiH, a za N1 je govorio o novom izboru selektora i proteklom periodu.

Sanjate li one tri minute iz Zenice protiv Ukrajine? Bili smo tako blizu, a vjerujemo da bi meč sa Islandom bio sam formalnost?

“Ne bi bio formalnost, nisu Islanđani naivni, ali vjerujem da bi dobili. Što se tiče tri minute protiv Ukrajine, sigurno da bi hladne glave bi donijeli bolje odluke. Nažalost malo je falilo. Mislim da je ekipa dala maksimum”, kazao je na početku razgovora.

Ranije ste izjavili, kako ste shvatili da više nemate podršku Izvršnog odbora? Šta Vam je rekao predsjednik saveza Vico Zeljković, da li ste imali njegovu podršku za produženje saradnje?

“Zajednički smo se dogovorili da će biti teško da nastavimo saradnju. Zbog svega što se dešava u BiH, politička situacija aktulena i moja procjena. Onda sam shvatio da je nemoguće da imam cjelokupnu podršku, a ne bi mogao maksimalno da pomognem BiH. Ako je tako, onda je bolje i poštenije povući se. Moja procjena je bila takva.”

“Imao sam apsolutnu podršku u svemu, od svakog zaposlenika saveza. Mogu samo da osjećam zahvalnost prema svima, za sve ono što su uradili za mene. Za posebne zahtjeve, da li sam dovodio neke igrače i slično? Apsolutno ne. Mislim da se niko nije usudio da me pita za takve vrste usluga. Niko u savezu i oko saveza nije ni probao”.

Žalite li za nekim odlukama, da možete vratiti vrijeme, da li histe uradili nešto drugačije?

“Možda nam je falila neka prijateljska utakmica u periodu do baraža, prošlo je tri i po mjeseca. Možda bi tu dobili još nekih detalja, koja bi riješila. Igra i način na koji su momci prihvatili šta smo tražili, bili smo na dobrom putu. Falilo je malo protiv Ukrajine da rezultat bude pozitivan”

Cijeli razgovor Miloševića za N1 možete pročitati ovdje.

Podsjetimo, FS BiH danas će predstaviti Sergeja Barbareza kao novog selektora reprezentacije BiH.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16