U naredna dva dana bit će odigrano 30. kolo Premijer lige BiH. Zbog praznika Vaskrs u nedjelju neće biti utakmica.

U petak nas očekuju tri duela. Od 18:00 sati igraju Velež i Posušje i meč se može okarakterisati kao duel ekipa koje se bore za Europu iako je Velež u značajnoj prednosti, ali Posušje nije odustalo od borbe za četvrto mjesto sa Sarajevom. Glavni sudija je Dragan Petrović iz Banjaluke.

U istom terminu od 18:00 sati igraju Željezničar i Tuzla City. Željo je sa dvije pobjede uplovio u malo mirnije vode, a eventualna pobjeda nad Tuzlom značila bi siguran opstanak, te bi značilo da Tuzla skoro i definitivno ide u drugi rang. Pravdu na meču dijelit će Ermin Sivac iz Zenice.

Treći meč u petak je hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. Meč počinje u 20:30 sati. Zrinjski ima male šanse za prvo mjesto, ali sigurno da će se boriti do kraja, dok je Široki Brijeg siguran u sredini tabele. Antoni Bandić će biti glavni arbitar.

Subotnji program otvaraju Zvijezda 09 i Igman. Zvijezda je već otpisana, a Igman se pobjedom nad Tuzlom približio opstanku. Glavni sudija je Mirza Kazlagić.

Od 16:00 sati igraju Sloga i Sarajevo. Domaći su u lošoj formi, ali bodovno i dalje imaju šanse za četvrto mjesto koje vodi u Europu, a upravo četvrto mjesto drži Sarajevo. Ernis Džemidžić iz Goražda će biti glavni sudija.

Posljednju utakmicu 30. kola PL BiH igraju Borac i GOŠK u 20:45 sati. GOŠK ima solidnu prednost nad pretposljednjom Tuzlom, dok Borac želi zadržati velikih pet bodova više od Zrinjskog. Dražen Marić iz Bijeljine će suditi.

Sve utakmice su u prijenosu na Areni Sport.

Petak, 3. maj:

18:00 Velež – Posušje (Arena 1 Premium)

18:00 Željezničar – Tuzla City (Arena 2 Premium)

20:30 Zrinjski – Široki Brijeg (Arena 1 Premium)

Subota, 4. maj:

13:30 Zvijezda 09 – Igman (Arena 1 Premium)

16:00 Sloga – Sarajevo (Arena 1 Premium)

20:45 Borac – GOŠK (Arena 1 Premium)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16