Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo, izglasan je prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, koji je sada i zvanično pripao Fudbalskom klubu Sarajevo.

Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić je istakla da je ovo veliki dan za aktuelnog prvaka BiH te da se klub obavezao da brzo ispuni uvjere za kategoriju 4.

“Ovo je veliki dan za naš klub. Stadion Asim Ferhatović Hase je naš oduvijek i ne može se klub razdvojiti od Koševa. Historija našeg grada pisala se i piše se na tom mjestu. Nažalost, posljednje dvije godine historiju smo pisali na drugim mjestima. Sarajevo je igralo europske utakmice daleko od svog doma i navijača. Nadamo se da uz vašu pomoć stavljamo tačku na ovaj problem. Klub ima jasan plan – renoviranje. Ugovorom smo se obavezali da brzo ispunimo uvjete za kategoriju 4 te da Koševo bude na raspolaganju svima. Pojedincima, reprezentaciji, djeci ovog grada. Znamo da taj proces neće biti lagan. Stadion je u jako lošem stanju i promjene neće moći odmah”, rekla je Buljubašić i dodala:

“Hvala vam, vijećnici i vijećnice što ste nam omogućili da se ovo izvrši. Posebno se želim zahvaliti načelniku Mandiću jer je dokazao da ne postoji neriješiv problem kada svi žele da se nešto uradi. Nadamo se da će Koševo biti ponos kluba, grada i Bosne i Hercegovine. Ono najbitnije, Koševo Sarajevu”.

(Reprezentacija.ba)