FK Sarajevo i zvanično ima svoj stadion

FK Sarajevo dobio na korištenje najveći bh. stadion na 30 godina

FK Sarajevo i zvanično ima svoj stadion
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Na današnoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo, izglasan je prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, koji je sada i zvanično pripao Fudbalskom klubu Sarajevo.

Za je glasalo 27 vijećnika i tako je ispunjeno obećanje načelnik Srđana Mandića, koji je najavio da će FK Sarajevo dobiti na korištenje naš najveći stadion na narednih 30 godina.

Prvom tačkom dnevnog reda današnje sjednice o izmjeni i dopuni odluke Općinskog vijeća, definisano je da se stadion “Asim Ferhatović Hase” daje u zakup FK Sarajevo po cijeni 4.000 KM mjesečno, uz obavezu zakupca da vrši uplatu PDV-a.

FK Sarajevo je preuzelo sve troškove oko održavanja stadiona, pripali su im i prateći objekti oko stadiona, a preuzeli su i dva uposlenika Centra za sport i rekreaciju (CSR).

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić dodao je da je u prethodnom periodu zarada od stadioa iznosila 100.000 KM, dok su troškovi bili oko 150.000 KM.

Generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić kazala je da je ovo veliki dan za aktuelnog prvaka BiH.

“Danas je veliki dan za naš klub. Imamo jasan plan renoviranja i vrlo brzo ćemo ispuniti uslove za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima. Naš cilj je da Koševo bude najbolji stadion u BiH koji će biti na raspolaganju svim kolektivima u gradu i našoj djeci. Hvala vam, vijećnici i vijećnice što ste nam omogućili da se ovo izvrši. Posebno se želim zahvaliti načelniku Mandiću jer je dokazao da ne postoji neriješiv problem kada svi žele da se nešto uradi. Nadamo se da će Koševo biti ponos kluba, grada i Bosne i Hercegovine. Ono najbitnije, Koševo Sarajevu”, istakla je Buljubašić.

FK Sarajevo ima obavezu da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Game on
27.04.2021. 17:46

biće to skupo za održavati.

Belay@Boy
27.04.2021. 20:41

Dobar Plac za izgradnju jednog: malog, lijepog funkcionalnog stadiona.!!

Anonymous
28.04.2021. 12:57

Sarajevo sad ima sve dobre uvjete, samo nema igru i zalagamnje igrača, kao ni dobrog trenera. Kakav je to trener koji je skoro imao devet bodova prednosti nad drugim na tabeli, a sad?… Sad je prepustio čelnu poziciju Borcu! K vragu i takav trener i takvi igrači. Nešto tu nije uredu i veoma SMRDI! Nešto je truhlo u državi Danskoj! Treba pod hitno nešto mijenjati, nažalost!…

Anonymous
28.04.2021. 12:59

S obzirom šta se sve događa i kako pojedine sudije sude, sumnja postoji i – VELEŽ JE POTPUNO U PRAVU!!!