Legendarni fudbaler Sarajeva Almir Turković (49) za Slobodnu Dalmaciju komentarisao je transfer Nihada Mujakića u Hajduk Split, za koji je i sam igrao od 2002. do 2005. godine.

Popularni Zeka Nihada po dobru pamti:

“Mujakić je jako dobro igrao u Sarajevu i nadam se da će se uspjeti nametnuti u Hajduku. Mladi igrač koji uspije u Hajduku može igrati u bilo kojem klubu u Evropi, sad mu slijedi najveći ispit u karijeri i neka to zna”, kazao je nekadašnji as Sarajeva i Hajduka u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Turković ovako procjenjuje Mujakića:

“Može igrati i libera i stopera, ali mislim da je bolji kao stoper, a po potrebi čak i bočni lijevi. Ponikao je na Koševu, a ja sam čuo da je i ranije Hajduk bio za njega zainteresiran. Znači, sad su se konačno uspjeli spojit i to bi trebao bit pun pogodak. Ako uspije u Hajduku znači da je uspio u karijeri”, poručuje Turković.

Zeka je imao problema sa srcem, doživio je infarkt u aprilu 2019. godine:

“Evo me u banji u Fojnici, još sam na bolovanju. Iz Hajduka su me u bolnicu zvali skoro svaki dan, hvala im na tome, dirnuli su me pažnjom. A moji iz Sarajeva baš se i nisu pretrgli. Niti da pitaju kako sam nakon infarkta. Tako jest, ali nema veze, Zemlja se i dalje okreće”, poručuje Turković iz Fojnice i želi svu sreću Mujakiću i Hajduku.

(Reprezentacija.ba)