Da je trnovit put do zvijezda kazuje nam i primjer našeg reprezentativca Harisa Medunjanina. Holandski medij NOS je uradio reportažu o životu i nogometnoj karijeri Harisa Medunjanina.

Medunjanin u posljednje vrijeme privlači sve više simpatija od strane bh. navijača. Povučen, elegantan, kulturan mladić sa odličnim fudbalskim kvalitetama.

nagrada-igra

U reprezentaciji BiH je od 2009. godine, a prethodno je nastupao za mlađe selekcije Holandije. U Holandiju je otišao 1992. godine, kada je zajedno sasvojom porodicom ugrabio “posljednji” autobus za odlazak u inozemstvo kako bi izbjegao opasnost zbog rata u državi.

I danas se na pojedinim zgradama vide rupe od metaka i granata. Kako kaže Haris uvijek podsjete na ona strašna vremena.

Medunjanin je tokom rata izgubio svoj najboljeg prijatelja Vedada Mujkanovića koji je stradao u školskoj klupi za vrijeme nastave. Vedad je bio star svega devet godina kada je zločinačka granata odnijela život njemu i dvojici njegovih drugova, te učiteljici.

Sada je pred Harisom nastup sa nacionalnim timom BiH na Svjetskom prvenstvu. Fudbal je za ovu zemlju jedna od rijetkih svijetlih tački i zbog toga su “Zmajevi” nazvani “ponos nacije”.

Od igrača se očekuje dobar nastup na Mundijalu kako bi vratili smijeh na lica bh. građana koje je nedavno zadesila prirodna katastrofa.

Pogledajte reportažu sa Harisom Medunjaninom:

(Reprezentacija.ba)