Baždarević ostao bez Višće za sutrašnji duel

Fudbalska reprezentacija BiH obavila je posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv Grčke na Karaiskaki stadionu u Pireju.

Na kraju treninga povrijedio se Edin Višća i on neće konkurisati za sutrašnju utakmicu. Osim Višće svi igrači u potpunosti su spremni za sutrašnji susret. Umjesto Višće u zvanični zapisnik za sutrašnji meč prijavljen je Miroslav Stevanović.

Iza Mešinih izabranika su petodnevne pripreme koje se mogu smatrati uspješnima bez obzira na poteškoće sa vremenskim prilikama koje su vladale u Bosni i Hercegovini. Igrači su radili dobro i odgovorno, a naš je stručni štab na treninzima sistematski sproveo sve što je i planirao. Uspješnosti priprema za Grčku uveliko su pomogle i ranije uspješne pripreme i kvalitetan rad koji su naši reprezentativci imali na okupljanjima u septembru i oktobru.

Nakon debakla u Belgiji svi u timu su oprezni sa prognozama, ali u našoj reprezentaciji svjesni su odnosa snaga Bosne i Hercegovine i Grčke, te se otvoreno razmišlja o pobjedi kao realnom rezultatu. Grčka nema onu snagu kao prije četiri godine kada smo se sreli u Atini, ali obzirom na njihov specifičan timski karakter, niko ne krije da bi neriješen rezultat bio također dobar.

Kako novinari tokom cijelih priprema nisu mogli prisustvovati treninzima duže od prvih 15 minuta, javnost ostaje uskraćena za taktički dio priprema, no insajderske informacije govore kako bi Baždarević sutra mogao na teren poslati jednu ofanzivnu formaciju, najsličniju rasporedu 4-3-3.

Za dobar rezultat protiv Grčke bitno je ući bez straha od protivnika i uz angažovan i odgovoran pristup igri, utakmicu usmjeriti u pravcu koji nama odgovara.

U reprezentaciji vlada optimizam i svi su svjesni da bi dobra igra i rezultat protiv neugodne Grčke, osim bodova i koraka bliže Svjetskom prvenstvu, značio i veliki dugoročni pomak u kvalitetu i renomeu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)