Kolašinac srdačno dočekan 

Naši reprezentativci od petka su u Atini gdje vrše posljednje pripreme za sutrašnji duel sa Grčkom.

Zmajevi su jučer trenirali na Olimpijskom stadionu gdje im je domaćin bio Duško Bajević, izvršni direktor AEK-a, čiji klub svoje domaće utakmice igra na ovom stadionu.

Našoj reprezentaciji jučer se priključio Sead Kolašinac koji je zbog bolesti propustio početak priprema. Kolašinac je proteklih dana imao visoku temperaturu, pa je bilo procijenjeno da je najbolje da se ostane liječiti u Njemačkoj, te da se naknadno priključi reprezentaciji.

Kolašinca su jučer saigrači na treningu dočekali aplauzom što najbolje govori kakva odlična atmosfera i timski duh vladaju u našem timu.

Fudbaler Schalkea obavio je cijeli trening, a selektor Baždarević će odlučiti da li je Kolašinac dovoljno spreman za utakmicu u nedjelju navečer. Od toga koliko je Kolašinac spreman možda zavisi i kojom ćemo taktikom igrati protiv Grčke, pa je sigurno da je zajednička želja i stručnog štaba i samog Seada da u nedjelju navečer zaigra od prve minute.

Večeras će u 19 sati Zmajevi trenirati na Karaiskakis stadionu i biće to posljednja prilika za naš stručni štab da uvidi u kakvoj su formi svi naši reprezentativci.

(Reprezentacija.ba, Video: Anadolija)