Za Grčku više ne igraju igrači najpoznatiji bh. navijačima

Bosna i Hercegovina sedam puta je igrala protiv Grčke. Četiri puta slavili su Grci, dva puta bilo je neriješeno (bez golova oba puta) i jednom smo slavili mi. 

Kroz te utakmice, ali i nastupe Grčke na velikim takmičenjima, a posebno njihovo senzacionalno osvajanje Eura 2004, i fudbalski simpatizeri u Bosni i Hercegovini upoznali su i upamtili najveće zvijezde grčke repezentacije poput uvijek opasnog dugokosog Samarasa, prgavog i neumornog Karagounisa, neugodnog Gekasa… Njih danas više nema u reprezentaciji Grčke.

Od posljednjeg meča Grčke i BiH, u grčkom timu desile su se brojne promjene. Čak 13 igrača koji su tada bili dio tima, nisu više tu, a većina njih se oprostila od nacionalnog dresa:

Jose Holebas, Avraam Papadopoulos, Giorgos Karagounis, Konstantinos Katsouranis, Georgios Samaras, Dimitris Salpingidis, Theofanis Gekas, Lazaros Christodoulopoulos, Michalis Sifakis, Panagiotis Kone, Stelios Malezas, Yuri Lodigin i Loukas Vyntra.

Posljednji se od reprezentacije oprostio Holebas, neposredno pred utakmicu protiv BiH.

Možda nisu igrali najljepši fudbal, ali je njihova ljubav i odnos prema reprezentativnom dresu i fudbalu uopšte uistinu bio vrijedan svakog poštovanja.

Od igrača s aktuelnog spiska, u ekipi koja je igrala protiv BiH bili su pak Orestis Karnezis, Vasilis Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Georgios Tzavellas, Alexandros Tziolis, Giannis Maniatis, Konstantinos Fortounis, Kostas Mitroglou i Panagiotis Tachtsidis.

(Reprezentacija.ba)