Predzadnje kolo Bundeslige

Danas su u Njemačkoj sa početkom od 15,30 sati odigrane sve utakmice predzadnjeg, 33. kola Bundeslige, a nastupe je upisalo svih šest naših reprezentativaca.

Mario Vrančić je sa Darmstadtom priredio najveće iznenađenje trijumfom u Berlinu nad Ibiševićevom Herthom.

Hertha – Darmstadt 1:2

Hertha je bila potrebna pobjeda kako bi sačuvala šanse za plasmanom u Ligu Šampiona naredne sezone, dok je Darmstadt lovio bodove spasa.

Poveli su domaći sa 1:0 u 15. minuti preko Daride i tako nagovijestili pobjedu. No, Darmstadt je desetak minuta kasnije poravnao na 1:1, te u 82. minuti stigao do potpunog preokreta.

U ovom meču naš reprezentativac Vedad Ibišević je odigrao svih 90 minuta u redovima Herthe, dok je Vrančić u ekipi Darmstadta zamijenjen u 50. minuti meča.

Schalke – Augsburg 1:1

Kolašinac je sa Schalkeom remizirao protiv Augsburga rezultatom 1:1.

Schalke je dominirao tokom cijelog susreta, a do vodstva su stigli u 82. minuti kada je domaće obradovao Huntelaar.

Navijači su već počeli slaviti pobjedu, ali u 90. minuti susreta doživjeli su šok. Baier je postigao gol za 1:1 iz drugog šuta u okvir gola Augsburga.

Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta u ovom meču.

 Stuttgart – Mainz 1:3

Momčad Stuttgarta je serijom poraza, pored već otpisanog Hannovera, postala glavni kandidat za ispadanje u niži rang.

Stuttgart je danas na domaćem terenu poražen od Mainza rezultatom 1:3 što je bio njihov peti uzastopni poraz i trenutno se nalaze na predzadnjem mjestu na tabeli.

Toni Šunjić je u današnjem susretu odigrao svih 90 minuta.

Hannover – Hoffenheim 1:0

Hannover je već odavno spremio kofere za put u drugu ligu, no danas su neugodno iznenadili tim Hoffenheima i nanijeli im poraz od 1:0.

Hoffenheim se nalazi u donjem dijelu tabele, ali su zahvaljujući raspletu ostalih mečeva današnjeg kola osigurali opstanak.

Ermin Bičakčić je protiv Hannovera upisao kompletan nastup.

HSV – Wolfsburg 0:1

Spahićev HSV je minimalno poražen od Wolfsburga sa 0:1, no rezultat nema velikog uticaja na momčad Hamburga.

Ekipa HSV- a se nalazi na sredini tabele bez šansi da se domognu europske scene, ali i bez opasnosti za ispadanjem u niži rang.

Emir Spahić je odigrao svih 90 minuta protiv Wolfsburga.

Stanje na tabeli jedno kolo prije kraja Bundeslige

Jedno kolo prije kraja Bundeslige najbolje plasirana je Ibiševićeva Hertha koja je peta na tabeli sa 49 osvojenih bodova koliko ima i četvrtoplasirani Mainz, te šestoplasirani Schalke.

Hertha se nalazi na poziciji koja osigurava plasman u grupnu fazu Europa Lige, a današnjim porazom su izgubili šansu za igranjem u Ligi Šampiona.

U najlošijoj situaciji je Toni Šunjić čiji je Stuttgart predzadnji na tabeli sa tri boda zaostatka od timova iz opasne zone.

U posljednjem kolu Stuttgart ima neugodno gostovanje kod Wolfsburga, tako da su velike šanse da naš reprezentativac ispadne u niži rang.

Bičakčićev Hoffenheim je imao i malo sreće, pa je zahvaljujući rezultatima drugih mečeva osigurao opstanak.

Vrančić je sa Darmstadtom pobjedom nad Herthom također osigurao status Bundesligaša za narednu sezonu.

(Reprezentacija.ba)