Jučerašnji gradski derbi između Željezničara i Sarajeva obilježila su tri crvena kartona.

Prvo su Hiroš i Cocalić dobili direktne crvene kartone u Želji, a na poluvremenu je pocrveni i Slaviša Radović, defanzivac Sarajeva.

Prilikom islaska s terena Radović i Štilić su imali “okršaj”, a na kraju je glavni sudac Ermin Sivac dao crveni karton Radoviću.

Sarajevo je objavilo izjavu Radovića.

“Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici.

Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim pojasniti da je situacija bila iscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane. Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair-play na terenu i van njega.

Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri”, poručio je Radović.

Zanimljivo da je i Željo danas objavio izvinjenje Amera Hiroša.

Podsjetimo, derbi je završen remijem 0:0.

U narednom kolu Željo gostuje Posušju, a Sarajevo dočekuje Borac.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16