Nedavno suspendovani sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić (38) kočijaški se ponašao na derbiju Željezničar – Sarajevo.

Pred omladincima Željezničara i drugom publikom na zapadnoj tribini Grbavice, Ibričić je psovao majku službenim licima.

Sve su to slučajno snimile kamere.

Ovo sve dolazi nakon što je Ibričić već okarakterisan od strane FS BiH da je ranije prijetio sudijama i dovodio u kontekst i njihove porodice.

Senijad Ibričić je prije početka revanš meča četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: ‘Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!’- nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice“, pisalo je u ranijoj odluci Disciplinske komisije FSBiH, a Ibričić je početkom aprila suspendovan na sedam mjeseci.

“Dodao bih i to kako sam porodičan čovjek i sa nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono sto želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da ce FS BiH po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja.” odgovorio je tada između ostalog Ibričić kojeg sada prema bh. zakonima očekuje kazna za narušavanje javnog reda i mira.

Ibričić je utakmicu Željezničar – Sarajevo pratio iz VIP lože Grbavice.

Željezničar i Sarajevo u nedjelju navečer remizirali su na Grbavici rezultatom 0:0 uz tri crvena kartona – dva na strani Želje i jednog na strani Sarajeva.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16