Dvije preostale utakmice 26. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju.

Igman od 13,00 sati u Konjicu dočekuje Posušje uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport. Od 20,00 sati na stadionu Grbavica igra se najveći bh. derbi između Željezničara i Sarajeva.

Željezničar se bori za opstanak i trenutno je na 11. poziciji sa 26 bodova. Sarajevo je u igri za izlazak u Europu i nakon 25 odigranih kola se nalazi na četvrtoj poziciji sa 40 bodova.

Kladionice daju blagu prednost Željezničaru. Kladionica MaxBet nudi kvotu 2.50 na pobjedu Plavih. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj, klađenje je zabranjeno mlađima od 18 godina, kladite se odgovorno)

Biće ovo 152. sarajevski derbi. Željezničar ima 47 pobjeda, Sarajevo 45, a 59 mečeva završeno je neriješeno. Ukupna gol razlika je 186:182.

U posljednjih pet međusobnih duela oba tima su ostvarila po jednu pobjedu, dok su tri meča okončana remijem.

Fudbaleri Željezničara su u posljednjih pet ligaških utakmica ostvarili dvije pobjede i tri poraza. Ekipa Sarajeva u posljednjih pet susreta ima tri trijumfa, remi i poraz.

Sarajevo ima tri pobjede u nizu.

Golovi:
Željezničar – 23:33 (daje 0,9 po utakmici; prima 1,3 po utakmici)
Sarajevo – 44:29 (daje 1,8 po utakmici; prima 1,2 po utakmici)

Kartoni:
Željezničar – 2,8 žutih kartona po utakmici; 3 crvena kartona
Sarajevo – 2,1 žutih kartona po utakmici; 1 crveni karton

Sudija Ermin Sivac po utakmici daje 4,9 kartona.

Trener Željezničara Bruno Akrapović:

“Nećemo se prilagođavati protivniku, igrat ćemo sistem koji nama odgovara. Što se tiče povrijeđenih igrača, nama je uvijek falio neko, tako da znam kako je kad ispadne neko iz prvih 11. Sigurno da njima neće biti lako zbog Đuričkovića, a mi ćemo tražiti svoju šansu.

Malo je vremena prošlo od prošlog derbija, ali čini se kao godina. Bilo je dosta stvari od tad. Sarajevo je i napustilo jednu utakmicu, promijenilo sistem. Imali smo i mi svojih dešavanja, pogotovo prije i poslije utakmice sa Veležom.”

Trener Sarajeva Simon Rožman:

“Mislim da igramo dobro, svjesni smo kako igramo. Zadnju utakmicu i nismo bili na nivou kojeg očekujem. Derbi je nešto posebno. Neće odlučiti neka taktička odluka, već neka općenita slika jednog i drugog tima.

Maksimalno smo motivisani, znamo šta očekujemo na terenu. Možda imamo još nekih malih upitnika, ali imamo dovoljno vremena. Svi igrači žele igrati ovaj derbi. Želimo se tako postaviti.”

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Kompletnu ponudu kladionice MaxBet za nedjelju, 14. april pogledajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16