Nakon Lige Šampiona gledamo i utakmice četvrtfinala u Europa Ligi i Konferencijskoj ligi.

Džeko i Fenerbahce su prema kladionicama četvrti favoriti za osvajanje, iako navijači Fenera i turska javnost već vidi trofej u rukama.

Prva stepenica je Olympiacos kojeg uz Plzen i PAOk smatraju sa najmanjim šansama da dignu trofej. Grci su završili u Konf. Ligi nakon ispadanja iz grupe Europa Lige. Fenerbahce gostuje u Atini od 18,45 sati.

Olyimpacos je ipak blagi favorit prema kladionicama. Maxbet na dan pred utakmicu na pobjedu Olyimpiacosa daje kvotu 2.60. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Fenerbahce je u grupi bio ispred Ludogoretsa, Nordsjaellanda i Spartak Trnave.Kasnije su u osmini finala izbacili belgijski Royan Union. Olyimpiacos je u osmini finala izbacio Ferencvaros.

Olympiacos ima dobru sezonu i četvrti su u Grčkoj gdje se u četiri boda razlike nalaze prve četiri ekipe šampionata. Imaju dvije pobjede u nizu u posljednja dva meča. Fenerbahce je drugi u Turskoj. Klub je u posljednjoj utakmici u specifičnim okolnostima izgubio u Superkupu Turske, a u prethodna dva meča slavili su protiv Trazbona i Adane.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj, klađenje je zabranjeno mlađima od 18 godina, kladite se odgovorno)

Golovi: Fenerbahce 83:27 (Liga), 16:12 (Konf. Liga), Olympiacos 67:29 (liga), 18:19 (Europa Liga + Konf. Liga), Kartoni: Fenerbahce 1.9 (Konf. liga), Olympiacos 1.3 (Europa Liga)

Džeko ove sezone ima 23 gola, od toga četiri upravo u Konf. ligi.

Pobjednik ide na boljeg iz duela Aston Villa – Lille.

Svi parovi Konf. Lige (raspored i statistika na linku na dnu teksta)

18:45
Olyimpacos – Fenerbahce
Viktoria plzen – Fiorentina
21:00
Aston Villa – Lille
Brugge – PAOK

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16