Komitet za hitnost FS BiH na sjednici u petak donio je odluku o imenovanju stručnih štabova ženske A i muške A futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz FS BiH.

Za selektora muške A futsal reprezentacije se imenuje Goran Mehler. Pomoćnik Melheru bit će Mirsad Fazlinović, objavili su iz FS BiH.

Fudbalski savez BiH nema osjećaj odgovornosti i pravilo javnost upoznati sa biografijama osoba koje imenuju na funkcije, a ono što se može saznati u medijima je šokantno.

Naime, osoba sa istim imenom i prezimenom kao Mirsad Fazlinović je 2017. godine u prostorijama Fudbalskog saveza BiH na žrijebanju Futsal Kupa BiH udarila glavom dugogodišnjeg uposlenika FS BiH i futsal sudiju Tarika Keču.

Isto ime i prezime u kontekstu fizičkog nasilja spominje se i ove godine, tačnije 03. marta kada su mediji izvjestili kako je Mirsad Fazlinović predstavnik FC Mostar SG rukom u glavu udarila sudiju Dušana Beraka.

Ukoliko se radi o istoj osobi koja je imenovana u stručni štab futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine sigurno je da je ovakav potez Fudbalskog saveza BiH potpuno neprihvatljiv te će morati biti promijenjen.

Pratićemo.

(Reprezentacija.ba)