Grad Gradačac održao je danas radni sastanak sa NK Zvijezda. Zaključak bi se mogao rezimirati u to da će grad nastaviti finansijski podržavati klub, ali uz strogu kontrolu utrošenih sredstava.

“Danas je održan radni sastanak s predstavnicima NK Zvijezda Gradačac gdje je razgovarano o trenutnom stanju u ovom klubu.

Uprava NK Zvijezda Gradačac prihvata da u narednom periodu dostavi finansijski izvještaj koji je tražen Zaključkom Gradskog vijeća Grada Gradačac i da će novoformirana uprava biti registrovana u skladu s važećim zakonskim propisima.

Donesen je i zajednički zaključak da u narednom periodu se pojača kontrola utroška budžetskih sredstava doznačenih NK Zvijezda Gradačac.

Formirana je Radna grupa koja će s Poreskom upraveom FBiH usaglasiti obaveze po pitanju poreskih dugovanja kluba.

Također je usaglašeno da se do kraja januara ove godine otplati dio dugovanja NK Zvijezda koja su planirana budžetskim sredstvima iz 2023. godine.

Radni sastanak je završen dogovorom da se nastavlja finansiranje NK Zvijezda Gradačac i da Zvijezda može nastaviti s takmičenjem u Prvoj federalnoj ligi.” stoji u saopštenju objavljenom na stranici kluba.

Zvijezda je svega četiri boda iznad zone ispadanja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16