NK Čelik će dostaviti Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Grada Zenica projekat vlastitog Trening kampa, koji planiraju izgraditi na lokalitetu “Plandilo”.

Zenički klub je ovu vijest potvrdio u saopštenju za javnost koje vam prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem obavještavamo članstvo, te ostale navijače Čelika i cijelu zainteresiranu javnost da je rukovodstvo NK Čelik Zenica u proteklom periodu obavilo nekoliko sastanaka s predstavnicima Gradske uprave na temu jednog od strateški najvažnijih projekata u Čelikovoj historiji.

Naime, proces oporavka i stabilizacije Čelika koje su navijači pokrenuli prije gotovo 10 godina je podrazumijevao nekoliko strateških projekata, neophodnih da zenički velikan stvori preduslove za ostvarenje svog punog potencijala, a to su:

1. Usvajanje novog statua po članskom modelu
2. Potpisivanje reprograma s Poreznom upravom FBiH
3. Deblokada klupskog računa i vraćanje dugovanja
4. Izgradnja vlastitog trening kampa

Javnost je upoznata da su dva vrlo važna cilja već ostvarena, a da je treći u završnoj fazi, te da rukovodstvo kluba aktivno radi na završetku procesa deblokade računa koji se, nažalost zbog tromosti sistema, odužio.

Bez obzira na brojne organizacijske i finansijske uspjehe neophodne za oporavak kluba, svi zajedno moramo razmišljati o sportskoj perspektivi NK Čelik, a ona jednostavno ne može biti svijetla u punom sjaju bez vlastitog mjesta za treniranje za igrače svih kategorija NK Čelika.

Klub godinama muku muči s ograničenim brojem termina za treniranje koje je primoran dijeliti s ostalim sportskim kolektivima u gradu, a svjesni problema s kojima se klub susretao, te kapaciteta i veličine našega Čelika, čvrsto smo ubijeđeni da je izgradnja vlastitog trening centra jedini put za ostvarenje sportskih uspjeha u svim selekcijama.

Konačno, nakon vansudske nagodbe s Gradskom upravom Grada Zenica, možemo reći da su odnosi NK Čelik i Grada Zenica onakvi kakve smo oduvijek željeli, te da osjećamo da smo konačno pronašli zajednički jezik s Gradskom upravom na temu dugo očekivane i željene dodjele zemljišta „Plandilo“ (tzv. „Šljake“) našem klubu. Projekat kojeg smo, na zahtjev Gradske uprave, bili dužni dostaviti je pripremljen od strane klupskog partnera – kompanije Aksa d.o.o. Zenica, te će u narednim danima biti dostavljen Gradskoj upravi sa zahtjevom da se isti predloži Gradskom vijeću na usvajanje.

Projekat podrazumijeva faznu izgradnju modernog trening kompleksa od kojih je za trenutne izazove krucijalno u što kraćem periodu finalizirati onu prvu koja podrazumijeva čišćenje i ograđivanje lokaliteta, te izgradnju jednog velikog terena s prirodnom travom, uz prateće improvizirane svlačionice. Detalji same izgradnje i finansijskih troškova za izgradnju ovoga projekta će biti predstavljeni na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica.

Nadamo se i čvrsto vjerujemo da je ovaj korak, uz predstojeću deblokadu računa, potvrda konačnog ozdravljenja ovoga kluba i nešto što će našem Čeliku osigurati blistavu budućnost zajedno sa svim njegovim članovima, navijačima, partnerima i sponzorima!

Ovim putem, rukovodstvo kluba se od srca zahvaljuje našem partneru, firmi Aksa d.o.o. Zenica na pripremi cjelokupne projektne dokumentacije koja će biti dostavljena i predstavljena Gradskoj upravi i Gradskom vijeću na usvajanje”, poručuju iz NK Čelik.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16