U okviru posljednjeg meča 14. kola Premijer lige BiH Velež je savladao Zrinjski sa 3:0.

Utakmica je prekinuta u 36. minuti zbog sukoba navijača Zrinjskog sa redarima i policijom, te ubacivanja pirotehnike na teren i gađanja domaćih navijača. Susret je nastavljen nakon 25 minuta prekida.

Velež je poveo u 41. minuti. Vehabović je ubacio sa desne strane, a Nermin Haskić natrčao i pospremio loptu u mrežu Zrinjskog.

Još jednom je u prvom dijelu prekinut susret zbog transparenta navijača Veleža na kojem su bili simboli kukastog križa, ustaškog simbola i Davidove zvijezde.

Na 2:0 povisio je Guliashvili u 53. minuti. Isti igrač je u potpunosti potopio gradskog rivala kada je u 78. minuti pogodio za 3:0.

U finišu je Bradarić zaradio direktan crveni karton.

I u drugom dijelu je bio prekid zbog pirotehnike, odnosno dima zbog kojeg je Peljto prekinuo susret na nekoliko minuta.

Velež je počeo u sastavu: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvilli, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira. Sa klupe su ušli: Mlinarić, Kadrić, Halilović D., Halilović E..

Zrinjski je od prve minute igrao u sastavu: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Čanađija, Ramić, Ćuže, Bilbija, Jukić, Maglica. U drugom dijelu su ušli: Kiš, Malekinušić, Sabljić, Radić, Bradarić.

Velež je nakon ove pobjede stigao do 25. boda ove sezone i čvrsto drže četvrtu poziciju. Zrinjski je mjesto iznad sa bodom više.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Velež gostuje Širokom Brijegu, a zanimljivo da i Zrinjski naredni meč igra sa Širokim, u okviru zaostale utakmice 6. kola Premijer lige BiH.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16