Fudbalski savez Austrije odlučio je kako će ugostiti mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Riedu.

Mlade reprezentacije Austrije i BiH će odigrati utakmicu drugog kola kvalifikcija 12. septembra od 18,00 sati na stadionu Innviertel Arena u Riedu.

Zanimljiv odabir domaćina s obzirom da je Gornja Austrija, u kojoj se nalazi Ried, lokacija sa vjerovatno najviše Bosanaca i Hercegovaca u Austriji. U najvećim gradovima Gornje Austrije – Linzu, Welsu, Steyru i Riedu, nagađa se kako su naši ljudi najveća skupina nakon domaćih Austrijanaca.

“Nedavno smo igrali protiv Islanda u Wiener Neustadtu i vidjeli smo veliku energiju koju smo dobili sa tribina od naših navijača. Želimo da se isto tako desi i u Riedu, gdje se nadamo velikoj podršci jer biće tamo i puno bosanskih navijača” poručio je tim menadžer Austrije Werner Greogoritsch.

Nema sumnje kako ćemo vidjeti sjajnu podršku igračima mlade reprezentacije BiH.

“Generalno u jednoj jako zahtjevnoj i teškoj grupi od kvalifikacija očekujemo da pokušamo izboriti jednu od prve dvije pozicije koje nas vode na veliko takmičenje. Ne treba biti veliki ekspert pa reći da je Francuska apsolutni favorit i jedan od kandidata ne samo za osvajanje grupe, nego i prvenstva, ali mi smo sportisti i uvijek vjerujemo u uspjeh. Zato ćemo dati sve od sebe da u kvalifikacijama budemo što kvalitetniji i naravno bodovno konkurentni. Nadam se podršci naših navijača u Austriji, Sloveniji, Francuskoj…” izjavio je nedavno za Reprezentacija.ba selektor Igor Janković.

Ried je i nogometna baza Bosanaca u Austriji, a trenutno se ističe Edwin Avdija Čaušević koji tamo obnaša funkciju sportskog direktora za talente i selektora U14 reprezentacije u savezu Gornje Austrije.

U21 BiH će prije gostovanja Austriji ugostiti Sloveniju na svom terenu 7. septembra. Sa nama u grupi su još Francuska i Kipar.

(Reprezentacija.ba)