Sportski direktor Željezničara, Samir Bekrić (38), govorio je o aktuelnom prijelaznom roku na Grbavici.

Bekrić je pojasnio dosadašnja dovođenja Ajdina Mulalića, Dražena Dubačkića i Edina Rustemovića.

“Bender nam je otišao, na toj nam je poziciji trebao golman koji ima iskustvo i koji će donijeti neku novu dimenziju i koji će podržati naša dva sjajna mlada golmana. Trebao nam je neko s iskustvom, Mulalić je stigao. On je bio naša želja, dečko je šest, sedam godina među najboljim golmanima u Sloveniji. Želio je da dođe pod svaku cijenu u klub.

Što se tiče Dubačkića, trebao nam je mladi štoper koji će biti konkurencija našim štoperima, imamo dva sjajna iskusna igrača i Drinu i trebao nam je još jedan. Napravili smo dobar balans, on se dobro uklopio, dobro radi i siguran sam da će nam pomoći.

Rustemović, svi znamo kakav je igrač i karakter, jako dobar, on će nam pomoći u mnogim stvarima. On je bio želja i trenera i moja, jako nam je drago što je došao. Svi znamo o kakvom se igraču radi, imao je tri puta bolje ponude, izabrao je nas i pokazao je u prvoj utakmici da će donijeti čvrstinu u veznom redu”, kazao je Bekrić, a potom govorio o potencijalnim novim igračima.

“Voljeli bi dovesti još jednog ili dva igrača u ofanzivnom dijelu. Nećemo brzati, svi znamo da igrači sada traže ino transfere. Mi moramo da budemo i realni, mi nemamo budžet kao drugi klubovi, bit će nam teško, ali ćemo se truditi da iskoristimo momenat i uspjeti dovesti još neko rješenje prema naprijed. Drugi klubovi su odskočili što se tiče finansija, veći su ugovori, bolje uslove nude, bit će teško.”

Santos i Armin Hodžić su napustili Želju tokom pauze.

“Ta tema se stalno ponavlja po medijima. Ja kada sam dovodio Santosa i Hodžića znamo u kakvoj smo bili situaciji, oni su se tada odlučili za nas. Znali smo da ne možemo ptopisati s njima profesionalne ugovore zbog visoke naknade. Te naknade su ogromne za nas trenutno iako je želje, pogotovo kod Hodžića, bila jako velika da ostane, ali Portugalci su tražili veliku naknadu. Mi nismo to nažalost mogli platiti. Moram da kažem, oni su ispunili naša očekivanja, naš cilj, pomogli su nam da dđemo do cilja, plasirali se u Europu.”

(Reprezentacija.ba)