Pod predsjedavanjem predsjednika Vice Zeljkovića, danas je u Sarajevu održana 21. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Na sjednici je usvojen prijedlog poziva za redovnu sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH, zakazanu za 27.04.2023. godine u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati.

Usvojeni su Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2022. godinu i Nacrt plana rada NS/FS BiH za 2023. godinu.

Također je usvojena Informacija o aktivnostima na pripremama za kvalifikacione utakmice za plasman na EURO 2024. protiv reprezentacije Islanda u Zenici (23.03.2023.) i Slovačke u Bratislavi (26.03.2023.), kao i Informacija o marketinškim aktivnostima NS/FS BiH u prethodnom periodu.

Izvršni odbor NS/FS BiH je na današnjoj sjednici odobrio novčanu naknadu za UEFA Fond za nesreće, a koja je namijenjena za pomoć područjima pogođenim katastrofalnim zemljotresom u Turskoj i Siriji, piše NS/FS BiH.

Prema pisanjima medija, na najavljenoj sjednici Generalne skupštine, koja će se održati krajem aprila, obavit će izbor novog generalnog sekretara NS/FS BiH s obzirom na to da je istekao mandat Adnanu Džemidžiću.

Foto: NS/FS BiH
Foto: NS/FS BiH

(Reprezentacija.ba)