Nakon što su u Antaliji održali niz sastanaka sa predstavnicima klubova m:tel Premijer lige koji se pripremaju za proljetni dio takmičenja, selektor Faruk Hadžibegić i direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović nastavili su sa svojim aktivnostima, saopšteno je iz FS BiH.

Ovaj dvojac se danas u Istanbulu sastao sa trenerom u A timu Elvirom Rahimićem i reprezentativcem Amirom Hadžiahmetovićem.

Hadžibegić i Misimović su čestitali Hadžiahmetoviću na transferu u turskog fudbalskog velikana Bešiktaš.

Tokom sastanka razgovaralo se o predstojećim kvalifikacijama za EURO 2024 u koje naši reprezentativci ulaze sa dosta optimizma.

Svi su složni da naš tim ima realne šanse da napravi uspjeh i plasira se na veliko takmičenje.

Inače, sinoć su predsjednik FS BiH Vico Zeljković i selektor Hadžibegić na večeri u Antaliji okupili bh. premijerligaše koji se nalaze na pripremama u Turskoj.

Porazgovarali su sa predstavnicima Veleža, Tuzle, Borca, Sarajeva i Sloge Meridian.

“Veoma konstruktivan sastanak sa predstavnicima premijerligaških klubova koji se pripremaju u Antaliji.

Razgovor je prošao veoma uspješno i zajedno sa svim ostalim klubovima, nalazimo se na istom zadatku, a to je poboljšanje svih segmenata fudbala u BiH kroz zajedničke aktivnosti i sinergiju.

U bliskoj budućnosti posjetiću i sve ostale klubove i sa njima razgovarati o načinima da naš klupski fudbal podignemo na veći nivo”, riječi su Vice Zeljkovića.

(Reprezentacija.ba)