FK Sarajevo ima polusezonu za zaborav. Iako su sjajno startali, uslijedila je ogromna kriza te su oboreni brojni negativni rekordi, a čini se da Bordo klub kreće u novu promjenu igračkog kadra.

Sarajevo je prvi dio sezone okončalo na petom mjestu sa 25 bodova, osam manje od trećeg mjesta koje garantuje izlazak u Europu. Nakon sjajnog početka i velike euforije, titula je bila cilj velikog broja navijača i uposlenika kluba, ali nakon 18 odigranih utakmica i Europa je daleko.

Kao glavni krivac okarakterisan je Feđa Dudić koji je nekoliko kola prije kraja prvenstva podnio ostavku koja je prihvaćena, a posljednje utakmice vodili su Emir Obuća i Vučina Šćepanović koji su samo produbili rezultatsku krizu.

Sportski direktor Emir Hadžić i rukovodstvo kluba su čini se krenuli u novu čistku i promjenu igračkog kadra. Nakon odlaska Rijada Kobiljara, danas je ugovor raskinut i sa Vlatkom Drobarovom. Makedonac je stigao kao pojačanje u odbranu iz ekipe Cherno More, ali se nije baš najbolje snašao u Premijer ligi.

“FK Sarajevo i Vlatko Drobarov sporazumno su raskinuli ugovor. Drobarov je stigao u naš klub ovog ljeta nakon što je u prethodnoj sezoni, sa mnogo uspjeha, nosio dres ekipe Cherno More u Bugarskoj.

Drobarov je u bordo dresu ukupno odigrao 15 utakmica od čega 14 u Premijer ligi i jednu u Kupu BiH. Vlatku želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!”, stoji u objavi Sarajeva.

Iz Titove stižu informacije da će u narednom periodu biti raskinuti ugovori sa još nekoliko prvotimaca, a nezadovoljni i bijesni navijači na stranicama Sarajeva pišu svoje želje za odlascima. Ovo su samo neki od komentara:

“Prvi ko bi trebao letit je gospodin Nardin M. “napadač”!”

“Nemojte slucajno Aničića otjerati” (ironija)

“Varešanović, Suljić, Emir Hadžić?”

“Koliko će od “ljetnih pojačanja” ostati?”

Sarajevo je na ljetnoj pauzi dovelo 12 novih igrača, ne računajući priključene juniore, dok je tim napustilo 17 igrača. Ogromna promjena za koje je potrebno vrijeme za uigranost, ali na Koševu nije bilo strpljenja zbog velikih najava, te novi turbulentni prijelazni rok očekuje navijače Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)