Danas se u Njemačkoj i Italiji igraju vanredna kola.

Augsburg našeg Ermedina Demirovića (24) gostuje najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dijela njemačkog šampinata Union Berlinu, Denis Huseinbašić (21) i njegov Koln igraju protiv Bayera iz Leverkusena, dok će Edin Džeko (36) sa Interom dočekati Bolognu u utakmici talijanske Serije A.

Njemačka

Foto: Koln

Ekipa Kolna od 18,30 sati igra protiv Bayera iz Leverkusena u utakmici 14. kola Bundeslige.

Denis Huseinbašić je jučer dobio nagradu za najboljeg igrača oktobra u Kolnu, a večeras se nalazi u konkurenciji za utakmicu protiv Bayera.

Huseinbašić je pravo otkrovljenje ove sezone u timu Kolna i naš veznjak je zabio tri gola te dodao dvije asistencije u 12 odigranih mečeva.

Gosti iz Leverkusena su blagi favoriti. Kladionica MaxBet daje kvotu 2.25 na pobjedu Bayera. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Ekipa Kolna se trenutno nalazi na 12. poziciji sa 17 bodova, dok je Bayer na 15. poziciji i ima pet bodova manje.

Koln je u zadnjem kolu poražen u gostima od Freiburga sa 0:2, a Bayer je na domaćem terenu deklasirao Union Berlin sa čak 5:0.

Meč Koln – Bayer direktno prenosi Sport Klub.

Foto: Augsburg

Od 20,30 sati momčad Union Berlina igra protiv Augsburga.

Fudbaleri Union Berlina su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela njemačkog šampionata i nalaze se na sjajnom trećem mjestu sa 26 bodova.

S druge strane, Augsubrg je na 14. mjestu sa 14 bodova.

Ermedin Demirović je ove sezone sa pet golova najbolji strijelac Augsburga i prema najavama iz Njemačke večeras će igrati od prve minute.

Union Berlin ima ulogu favorita večeras. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.60 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Momčad Union Berlina u zadnjih pet utakmica ima tri pobjede i dva poraza, ali je za vikend deklasirana u gostima od Bayera sa 0:5.

Augsburg već pet vezanih ligaških mečeva ne zna za trijumf. Demirović i saigrači imaju dva remija te tri poraza.

Duel Union Berlin – Augsburg direktno prenosi Sport Klub.

Italija

Edin Džeko sa Interom od 20,45 sati na svom terenu dočekuje Bolognu.

Bit će to utakmica 14. kola talijanske Serije A.

Inter je u prošlom kolu poražen u derbiju od Juvea sa 0:2, dok je Bologna bila bolja od Torina rezultatom 2:1. Zanimljivo da Bologna ima niz od tri pobjede u ligi.

Gazzetta dello Sport najavljuje da će Džeko večeras predvoditi napad Intera. Edin je ove sezone zabio tri gola i dva puta asistirao u ligi.

Ekipa Intera je veliki favorit. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.30 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Intera nakon 13 odigranih kola zauzimaju tek sedmo mjesto sa 24 boda, a Bologna je na 12. poziciji sa osam bodova manje.

Zanimljivo da je Inter još uvijek jedina ekipa lige bez neriješnog ishoda u dosadašnjih 13 odigranih kola.

Meč Inter – Bologna direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)