Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši trener golmana u reprezentaciji, Tomislav Piplica (53), u razgovoru za njemački Kicker govorio je o pozivu Hrvatske.

Piplica je dobio poziv Hrvatske, od tadašnjeg selektora Miroslava Ćire Blaževića, ali na kraju se nije odazvao jer je Ćiro tražio da ošiša svoju dugu kosu koju nosi i danas.

“Htio sam igrati za Hrvatsku, bio sam na proširenom spisku s još dva igrača. Sva trojica smo imali dugu kosu, a tadašnji selektor Miroslav Blažević rekao nam je da ćemo biti pozvani, ali ako se ošišamo. Odmah nakon te izjave sam rekao da, ako me trener treba, mora me dobiti takvog kakav sam. I tako, nisam igrao za Hrvatsku, a preostala dva igrača su se ošišala”, otkrio je Piplica za Kicker.

Tomislav Piplica rođen je u Bugojnu, a u svojoj karijeri branio je za Iskru, Zagreb, Istru, Segeste, Samobor, Energie Cottbus.

Za reprezentaciju BiH branio je na 13 mečeva, a bio je član stručnog štaba Safeta Sušića.

“Teško je u ovim okolnostima raditi. Evo, mi smo radili dobar posao, otišli na Svjetsko prvenstvo i na kraju su jedva čekali da nas otjeraju. To je taj mentalitet koji je najveći problem. Nije problem ni Petev, nije bio problem ni Sušić, problem je sve okolo. Nedostaje strpljenja i povjerenja.” poručio je Piplica u nedavnom razgovoru za Reprezentacija.ba.

U Energiju je bio 11 godina i postao je legenda ovog njemačkog tima.

(Reprezentacija.ba)