Večeras je na rasporedu prvi susret 24. kola Premijer lige BiH, a mostarski Velež će dočekati ekipu Širokog Brijega.

Velež je u izuzetno lošoj seriji rezultata i na posljednja četiri meča imaju četiri poraza. Izgubili su od Borca, Tuzle i Želje u Premijer ligi, dok su u Kupu poraženi upravo od današnjeg rivala, Širokog Brijega.

Današnji gosti su četiri meča bez poraza, uz dva remija i dvije pobjede i u dobrom raspoloženju očekuju gostovanje Veležu jer su u prošlom kolu savladali Slobodu sa 1:0.

Kada pogledamo stanje na tabeli, Široki Brijeg je šesti sa 32 boda, a Velež osmi sa 24.

Velež je blagi favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Vrijedi napomenuti da se večeras na tribine vraćaju navijači Veleža nakon suspenzije stadiona zbog nereda u prvom dijelu sezone.

“Bit će to specifična utakmica, jer se konačno vraća publika. Bit će lijep osjećaj igrati pred navijačima. Znam da se najavljuju padavine, ali podrška navijača će nam puno značiti. U ovim zadnjim prvenstvenim utakmicama bili smo zadovoljni igrom, ali rezultata nema. Nadam se da će se sreća vratiti, ali sreću moraš i zaslužiti”, kazao je Feđa Dudić.

„Stabilizirali smo se, uvezali smo dvije pobjede bez primljenog pogotka i nadam se nastavku naše pozitivne serije. Na pravom smo putu vratiti se u pravi ritam koji će nas držati konkurentnima za vrh“, istaknuo je Ivanković i najavio dobru predstavu svoje momčadi. Idemo se predstaviti dobrom igrom. Očekuje nas zahtjevna i dinamična utakmica, kao i sve do sada naše međusobne utakmice. Ipak, želimo nastaviti pozitivnu seriju. Uvjeren sam kako ćemo se dobro potući za bodove“, kazao je Jure Ivanković.

U dosadašnjem dijelu ove sezone u Premijer ligi, Velež je slavio na Pecari sa 1:0, a u Vrapčićima je bilo 1:1.

Utakmica se igra u 18 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)