Sve utakmice baraža za plasman u osminu finala Lige Evrope i Lige konferencija igraće se večeras. Kladionica Meridian donosi najbogatiju ponudu igara, uz najveće kvote na planeti za potpuni fudbalski užitak ovog četvrtka.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema! Svega par minuta je neophodno da se registrujete, a svim novim igračima, kladionica Meridian potpuno besplatno i bez uslova daje 20 KM bonusa za klađenje i 10 KM kazino bonusa dobrodošlice.

BARCELONA – NAPOLI 1 (2.20) X (3.55) 2 (3.75)

Odlazak Lionela Messija prošlog ljeta je označio kraj jedne od najuspješnih era u istoriji Barcelone, a uprava kluba se nada da je dolazak Xavija na mjesto trenera početak nečega novog što će u narednoj deceniji donijeti blistave momente ovom klubu. Ovo je prvi put nakon 18 godina da Katalonci neće igrati osminu finala Lige šampiona i moraće se zadovoljiti borbama u Ligi Evrope gdje će im prva od pet prepreka do trofeja biti Napoli.

Ono što je sigurno, Napoli potpuni fokus ima na Seriji A gdje u aktivnoj trci za šampionsku titulu jer zaostaje svega dva boda za prvoplasiranom Milanom. Luciano Spalletti je preokrenuo stvari svojim dolaskom i svi se u Napulju nadaju da je ovo konačno ta godina kada će skudeto doći podno Vezuva. Dris Mertens i Lorenzo Insigne predstavljaju udarni tandem Napolija, uz ispomoć Hirvinga Lozana i Piotra Zielinskog.

S obzirom na to da ni Barcelona, a ni Napoli neće gledati na Ligu Evrope kao na prioritetno takmičenje, mogu potpuno rasterećeno ući da se nadmeću, pogotovo u prvom meču znajući da je pravilo gola u gostima ukinuto. GG3+ po kvoti 2.10 u takvim okolnostima djeluje kao prava opklada.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najveći izbor igara za Ligu Evrope, a pored duela na “Nou Campu”, na rasporedu će biti još nekoliko sjajnih utakmica.

Borussia Dortmund će na svom stadionu ugostiti Rangers. Kvota na pobjedu domaćina je 1.40, a očekuju se i golovi pošto oba tima njeguju ofanzivni fudbal, te je kombinacija 1&3+ po kvoti 2.05 itekako interesantna za razmotriti.

Lazio igra najbolji fudbal od početka sezone, ali gostovanje Portu će biti sve samo ne jednostavno. “Zmajevi” su jako blizu šampionske titule u Portugalu i pokušaće i u Ligi Evrope da stignu do samog kraja. 1X&2+ se nudi po kvoti 1.80 kao najbolja opcija za ovaj meč.

Zagrebački Dinamo će biti potpuni autsajder na gostovanju kod Seville. Pobjeda domaćina se “plaća” po kvoti 1.45, a ako mislite da “Modri” mogu makar do jednog gola u Španiji, kvota na GG (oba tima daju gol) je odličnih 2.20!

Liga Evrope donosi još četiri susreta, a igraće Zenit-Betis, Sheriff-Braga, Atalanta-Olympiacos i Leipzig-Real Sociedad.

Liga konferencija je takođe na rasporedu večeras i na programu je svih osam utakmica baraža za osminu finala.

Derbi dana u tom takmičenju će igrati Fenerbahče i Slavija Prag. Češka ekipa već godinama igra odlično u Evropi, te je kvota 1.75 na X2 dosta realna za odigrati. S druge strane, Fenerbahče ima puno problema u domaćem prvenstvu i primarni cilj je izboriti se za nastup na kontinentalnoj sceni i naredne jeseni.

Beogradski Partizan će gostovati u Pragu kod Sparte, a kvota na trjumf domaćina je sjajnih 2.15. Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević je istakao da je fokus ekipe na domaćem prvenstvu, što znači da nije isključeno da će u Češkoj igrati u kombinovanom sastavu.

Na rasporedu je još šest mečeva, a igraće Midtjylland-PAOK, PSV-Maccabi Tel Aviv, Rapid-Vitesse, Celtic-Bodo, Leicester-Randers i Marseille-Qarabag.

Putem MERIDIAN DOPUNE, račun možete dopuniti na preko 900 uplatnih mjesta (kiosci, benziske pumpe, marketi…) u Bosni i Hercegovini, a uplate bez manipulativnih troškova možete izvršiti i preko kartice (VISA, Maestro, MasterCard), banke, pošte, SMS-a, Klikera i Xbona.

(Sponzorisani tekst, 18+)