Tri utakmice 27. kola Premijer lige BiH igraju se u petak.

GOŠK od 16,00 sati dočekuje Tuzlu, Posušje i Željezničar se sastaju od 18,00 sati, a u 20,00 sati zakazan je dvoboj Veleža i Zvijezde 09.

Sve utakmice direktno prenosi Arena Sport, a izdvajamo duel Posušja i Željezničara.

Ekipa Posušja je trenutno šesta na tabeli sa 38 bodova i u igri je za plasman u Europu. Željo je pretposljednji sa 27 bodova te se bori za opstanak u društvu najboljih.

Gosti iz Sarajeva su favoriti. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.56 na pobjedu Plavih. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Obje ekipe su u prethodnom kolu odigrale neriješeno. Posušje je igralo 1:1 protiv Igmana u Konjicu, a Željo je na Grbavici u velikom derbiju odigrao 0:0 protiv Sarajeva.

Posušje osam utakmica u nizu nije izgubilo u PL BiH.

Golovi:
Posušje – 29:23 (daje 1,1 po utakmici; prima 0,9 po utakmici)
Željezničar – 23:33 (daje 0,9 golova po utakmici; prima 1,3 po utakmici)

Kartoni:
Posušje – 2 žuta kartona po utakmici; 3 crvena kartona
Željezničar – 2,8 žutih kartona po utakmici; 5 crvenih kartona

Sudija Ernis Džemidžić po utakmici daje 2,5 kartona po utakmici.

Trener Posušja Denis Ćorić:

“Dolazi nam ekipa Želje. To je veliki klub i od srca im želim sve najbolje. U nas su uvijek velika očekivanja. Igramo kući, želimo pobijediti i nastaviti niz. Koliko čujem, doći će dosta navijača Željezničara u Posušje. Želimo da i oni i mi pošaljemo jednu poruku Bosni i Hercegovini i da uživaju u fudbalu. Mi se spremamo kao za svaku utakmicu. Nadam se dobroj atmosferi. Pozvao bih posušku publiku da budu 12. igrač kao i do sada i da svi zajedno na kraju slavimo.”

Trener Željezničara Bruno Akrapović:

“Ekipa funkcionira, imamo energiju, imamo želju i moramo pokazati kvalitet. Bodovi su nam važni, moramo postaviti taktiku ekipe da odgovori kvalitetu Posušja i da naše dobre strane stavimo u prvi plan. Falit će nam Hiroš i Cocalić, moramo to kompenzirati i mislim da ćemo sa dosta energije uzeti bodove koji nam trebaju.”

Kompletnu ponudu kladionice MeridianBet za petak, 19. april pogledajte ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16