Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine  večeras će u 20,15 sati u dvorani Mejdan u Tuzli igrati prvi meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke.

Na jučerašnjoj press konferenciji, selektor Dragan Marković, pomoćnik Zuhdija Korkarić, igrači Marko Panić i Haris Begiće te generalni sekretar Smajo Karačić pozvali su naše navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku najboljim bh. rukometašima.

“Očekujem spektakularnu podršku u Mejdanu, jer zahvaljujući našim navijačima prošle godine smo umalo iznenadili Dansku. Dobro smo upoznati sa kvalitetima Slovaka i vjerujem da će ova atmosfera u reprezentaciji, koja vlada među igračima, donijeti dobar start kvalifikacija. Momci su spremni i očekujem da urade ono što se dogovorimo u svlačionici”, riječi su selektora Markovića.

Također, Marko Panić se raduje večerašnjem meču i vjeruje da će tuzlanska publika nositi rukometne Zmajeve do trijumfa

“Drago mi je što smo ponovo u Tuzli, jer je atmosfera iz Mejdana nezaboravna. Protiv Slovaka može biti nezgodno, ako od samog početka ne krenemo ozbiljno. Znamo šta nas čeka, ali najbitnije je da mi pružimo maksimum i mislim da neće biti problema”, riječi su našeg desnog beka.

Debitant u rukometnoj reprezentaciji Haris Begić presretan je zbog poziva u nacionalni tim.

“Ovaj poziv je ostvarenje dječačkog sna za mene. Ne mogu upisati koliko sam sretan, jer ću debitovati, da tako kažem na domaćem terenu, jer su Živnicie odakle dolazim odmah pored Tuzle”, poručio je Begić.

Utakmicu između naše selekcije i Slovačke direktno će prenositi BHT sa početkom u 20,15 sati.

Drugi meč naše grupe sa početkom u 19,00 sati večeras igraju Kosovo i Litvanija.

(Reprezentacija.ba)