Bh. golman Dino Hamzić (33) i u nastavku sezone branit će u Gruziji.

Hamziću je nedavno istekao ugovor sa Torpedom iz Kutaisija, ali je naš golman odlučio da produži ugovor i na proljeće će čuvati mrežu spomenutog kluba.

Torpedo je na zvaničnoj stranici saopštio da se Hamzić priključio saigračima na pripremama u Turskoj.

Zanimljivo da će BiH 25. marta ove godine prvi put u historiji odigrati utakmicu protiv Gruzije, a upravo bi Hamzić mogao pomoći selektoru Petevu i saradnicima u analizi našeg narednog protivnika .

Inače, Dino je u maju prošle godine u razgovoru za Reprezentacija.ba portal otkrio da Gruzijci mnogo ulažu u fudbal i da se godišnje naprave dva-tri nova stadiona.

“Napravili su baš mnogo novih stadiona. Ovaj u Batumiju podsjeća na Bayernovu arenu, stvarno je fenomenalan, a na nivou su i ostali. Godišnje se naprave u prosjeku dva-tri nova stadiona. Ovdje je dobra stvar što mnogo finansijski pomaže Savez koji do jedne granice pokriva plaću igrača, bonuse za osvajene poene… Svi klubovi dobiju određenu cifru, a sada je na njima hoće li na to dodati još nešto”, rekao je Hamzić za Reprezentacija.ba portal.

Spomenimo i da je Hamzić “doktor” za finala Kupova, s obzirom da je u svojoj karijeri tri puta osvajao ovaj trofej. Jednom je sa sarajevskim Olimpikom podigrao trofeja Kupa BiH, dok je u Gruziji dva puta bio osvajač Kupa sa ekipom Chikhura.

Dino je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Sarajevo, Olimpik, Lodz te Chikuru.

(Reprezentacija.ba)