Rukometni Zmajevi se pripremaju u Sarajevo za EURO 2022, a reprezentacija je jutros održala press konferenciju na kojoj su govorili Mirsad Terzić i Mirko Herceg.

Mirsad Terzić hvali rad ekipe i govori o nesporazumu sa izjavom

“Kao što je inače u ovo ekipi slučaj, trenira se dobro, ambijent u hotelu Hills je stvarno fantastičan. Još uvijek nismo kompletni, ali ovi momci što su ovdje se stvarno zalažu i trude se da održe tu atmosferu i to neko profesionalno ponašanje. Moram da se osvrnem na svoju izjavu koja je objavljena u medijima prije nekoliko dana, a koja je preformulisana tako kako jeste. Radi se o nesporazumu i neke stvari su napisane koje se očito ne slažu sa mojim razmišljanjem i razmišljanjem bilo kojeg pojedinca. Mislim da ova ekipa treba vjetar u leđa i podršku svih nas, pa tako i vas medija. Nadam se da ćemo odraditi ovaj prvi dio bez povreda, a onda imamo malu pauzu za praznike. Kasnije opet idemo sa pripremama za drugi dio, gdje će se priključiti i neki drugi igrači. Nadam se da ćemo biti kompletni. Pokušat ćemo se spremiti što bolje za Evropsko prvenstvo, tamo nećemo ići kao turisti, već da se predstavimo u najboljem svjetlu, rekao je Mirsad Terzić, a podjsetimo da je nedavno dao izjavu u kojoj je kazao da pojedini igrači iz Premijer lige nisu zaslužili poziv.

“Možemo se osloboditi tog nekog pritiska i neka svi budu favoriti protiv nas, a znamo kako je igrati bez nekog pritiska. Ekipe koje su bez pristika uvijek daju više nego što mogu. Vidim da je ekipa Španije ostala bez dva igrača. Vjerovatno će ekipe imati problema sa povredama, tu je korona. Nadam se da ćemo mi biti kompletni i pokušati iznenaditi, odnosno dati sve od sebe. Neka oni budu favoriti, a mi ćemo graditi svoju igru. Nadam se da ćemo do Bratislave biti ok”.

Mirko Herceg o pripremama i Euru

“Prvi dio priprema je možda i najteži, jer svi dolazimo iz klubova. Treba pronaći neku mentalnu snagu da ovaj prvi dio odradimo kako treba. Međutim, momci su se skupili i svi smo zdravi. Dobro se trenira i radi, ima tu dosta novih i mladih igrača, koji daju taj neki dodatni polet. Mislim da svi mogu biti zadovoljni kako teku pripreme i kako se spremamo za Evropsko prvenstvo koje nas čeka”, ističe Herceg dodavši:

“Što se tiče Evropskog prvenstva, mislim da ćemo odraditi dobru pripremu, jer svi znamo kakve nas ekipe tamo čekaju. Imamo tešku grupu i svi se nekako nadamo tim prvim bodovima na Evropskom prvenstvu protiv ekipe Češke. Međutim, imamo tu i Špance, odnosno Šveđane i o njima smo sve rekli. Idemo se što bolje spremiti, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvedsti. Nadam se da ćemo ostvariti što povoljniji rezultat”. 

Naša reprezentacija će u toku priprema igrati na mini turniru u Hrvatskoj protiv domaćina i Rusije, a prvi meč na Euru igraju 13. januara protiv Švedske.

(Reprezentacija.ba)