Inter našeg Edina Džeke večeras od 18,45 sati na svom terenu igra meč petog kola grupe D Lige Šampiona protiv Shakhtara.

Džeko se oporavio od povrede, za vikend je odigrao pola sata u derbiju protiv Napolija, a talijanski mediji ga večeras najavljuju u starnih 11 Intera.

Edin je zabio osam golova u svim takmičenjima u tekućoj sezoni, dok je jednom pogađao u grupnoj fazi Lige Šampiona.

Ekipa Intera nakon četiri odigrana kola ima sedam bodova i eventualnom trijumfom nad ukrajinskim timom mogla bi osigurati plasman u 1/8 finalu.

Interu je potrebna pobjeda protiv Shakhtara te da Real ne izgubi na gostovanju kod moldavskog Sheriffa.

Kladionice daju veliku prednost Interu u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.30 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Trener Intera Simone Inzaghi govorio je uoči duela na zvaničnoj press konferenciji. Inzaghi smatra da je sve u rukama njegovih izabranika.

“Ovo je ključna utakmica za nas, s obzirom da u zadnjem kolu igramo sa Realom. Sve je u našim rukama. Shakhtar ima kvalitet, ali pripremili smo se za ovu utakmicu na najbolji mogući način. U prvom našem duelu kreirali smo mnogo prilika, ali bilo je 0:0. Moramo biti odlučniji i imati sreće. Morate se zabrinuti ako vaši napadači ne stvaraju šanse, ali takva situacija nije kod nas”, kazao je Inzaghi.

Inter će večeras nedostajati Eriksen, Sanchez i de Vrij, dok gosti iz Ukrajine u Milano stižu bez Traorea, Moraesa, Konoplyanke te Dentinha.

Vjerovatni sastavi:

Inter: Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro Martinez.

Shakhtar: Pyatov; Dodo, Marlon, Matviyenko, Ismaily; Stepanenko; Pedrinho, Maycon, A. Patrick, Solomon; Fernando.

Meč Inter – Shakhtar direktno prenosi kanal Arena Sport.

Glavni sudija meča je Ovidiu Hategan iz Rumunije.

(Reprezentacija.ba)