U subotu se igraju tri utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Leotara u Trebinju dočekuje Borac, Tuzla će gostovati Željezničaru, a Sloboda na Tušnju igra sa Radnikom iz Bijelijne.

Leotar – Borac (14,00 sati, Arena Sport)

Leotar i Borac će odigrati prvi meč današnjeg programa 13. kola Premijer lige BiH. Ova dva tima su u prvom dijelu sezone odigrala međusobni susret u Banjoj Luci i iznenađujuće rezultat je glasio 0:0.

Momčad Leotara igra veoma dobro u zadnje vrijeme te ima četiri pobjede u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima. I gosti iz Banje Luke igraju sjajno te su zabilježili pet pobjeda i dva remija u zadnjih sedam mečeva.

Gosti iz Banje Luke su veliki favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.08 na pobjedu Borca. Ostale kvote za ovaj susret možete vidjeti ovdje.

Leotar je do sada u Premijer ligi BiH u 10 susreta bio domaćin protiv Borca i ima skor od osam pobjeda i dva poraza. Zadnja utakmica ova dva tima u Trebinju odigrana je 4. maja 2014. godine, a Borac je pobijedio sa ubjedljivih 5:0.

Željezničar – Tuzla City (17,00 sati, Moja TV)

Željo će na Grbavici ugostiti drugoplasiranu Tuzlu. Ekipa Želje u ovaj duel ulazi sa šeste pozicije i ima 15 bodova, dok Tuzla ima 11 bodova više.

Zanimljivo da su oba tima u zadnjem kolu odigrala 1:1. Željo je gostovao favoriziranom Borcu i osvojio bod, a Tuzla je u zadnjim minutama ostala bez trijumfa protiv Sarajeva.

S obzirom na trenutno stanje na tabeli i igrački kadar, kladionice daju blagu prednost gostima. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.50 na Tuzlu. Ostale kvote za ovaj meč možete vidjeti ovdje.

U prvom dijelu tekuće sezone Tuzla je sa 2:1 pobijedila Želju na Tušnju, iako su Plavi imali prednost od 0:1. Spomenimo i da su ova dva tima do sada odigrala četiri međusobna meča na Grbavici. Željo ima dvije pobjede, jednom je bilo neriješeno, a Tuzla je slavila dva puta.

Sloboda – Radnik Bijeljina (17,00 sati)

Fudbaleri Slobode na Tušnju će ugostiti momčad Radnika iz Bijeljine.

Tuzlaci su dobro krenuli u novu sezonu, ali već šest ligaških utakmica ne znaju za pobjedu. S druge strane, Radnik u posljednja četiri kola ima četiri boda, međutim jedini je tim u ligi koji je pobijedio lidera Zrinjskog.

Današnji duel bit će 12. međusobni na stadionu Tušanj. Sloboda ima šest pobjeda, tri puta je bilo neriješeno, dok je Radnik slavio u dva navrata.

Dodajmo i da je Radnik jedna od četiri momčadi koja još uvijek nema pobjede na gostujućem terenu u sezoni.

(Reprezentacija.ba)