U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru Kvalifikacija za Europsko prvenstvo gostuje Luksemburgu, a meč počinje u 16:30 sati.

Mladi Zmajevi će nakon poraza od Italije od prije tri dana priliku za prva tri boda imati protiv posljednjeplasiranog Luksemburga koji je u dosadašnjih pet utakmica sakupio jedan bod.

Naša reprezentacija je mjesto iznad, a izabranici Slobodana Starčevića imaju dva osvojena boda iz četiri susreta. Kada se pogledaju utakmice, utisak je da je U21 BiH zaslužila koji bod i više.

Reprezentacija BiH još uvijek ima teoretske šanse za borbu za drugo mjesto, ali realnost je da su Italija i Švedska daleko po bodovnom saldu.

Kladionice daju prednost BiH pred današnji susret. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.47 na pobjedu Bosne i Hercegovine. Ostale Meridianove kvote možete pogledati ovdje.

Mlade repezentacije BiH i Luksemburga su se do sada sastale četiri puta. Tri puta su slavili Zmajevi, a jednom je Luksemburg odnio sva tri boda sa Koševa. Posljednji meč odigran je 2010. godine, a BiH je slavila golom Josipa Ćorića.

Selektor BiH, Slobodan Starčević, pohvalio je ekipu Luksemburga.

“Za razliku od prošle utakmice sutra nećemo moći da računamo na Igora Savića zbog tri žuta kartona. Ostali igrači su na raspolaganju. Malo su umorni od puta, ali vjerujem da će sutra svi biti na nivou. Očekujem da kroz dobru igru dođemo do bodova i popravimo plasman na tabeli”, kazao je Starčević dodavši:

“Reprezentacija Luksemburga je defanzivno disciplinovana ekipa i igraju agresivno. Sigurno je da će tražiti svoju šansu da se predstave u najboljem svjetlu pred svojim navijačima. S druge strane očekujemo da mi kroz naš individualni, timski i taktički kvalitet dođemo do pobjede u ovom susretu.“

Utakmica se igra na stadionu Stade Emile Mayrisch u 16:30 sati.

(Reprezentacija.ba)