Nakon što je selektor Ukrajine najavio meč sa BiH, dugogodišnji čuvar mreže Ukrajinaca, Andriy Pyatov govorio je o utakmici.

“Debitovao sam za reprezentaciju u utakmici protiv Uzbekistana. Ševčenko mi je, nakon utakmice protiv Finske, čestitao na stotom nastupu. Što se tiče BiH, već smo ih gledali – dobro napadaju i dobro se brane te imaju dobru tranziciju u igri. Ovo je potpuno drugačiji tim u odnosu na Finsku. Kvaliteta bh. nogometaša je daleko veća, tamo imate igrače koji su u Premier ligi, Seriji A, a postoji napadač protiv kojeg sam nedavno igrao, Edin Džeko”, kazao je Pyatov.

Pyatov je branio za Shakhtar u nedavnom meču protiv Intera koji je završen rezultaom 0:0. Još je istakao kao prednost atmosferu u Lvivu.

“Znamo šta moramo da napravimo protiv ozbiljne ekipe kao što je BiH. Lviv ima posebnu atmosferu, a ja pozivam sve navijače da dođu, jer bez njih ćemo teško pobijediti.”

Pyatov je legendarni golman Shakhtara čiji je član još od 2007. godine. Za ovaj tim branio je na 478 utakmica dok je za reprezentaciju sakupio 100 nastupa.

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom od 20:45 sati. Ukrajina je favorit dan pred meč. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.80 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)