Danas se u Turskoj igraju mečevi 4. kola Superlige, a Miralem Pjanić bi mogao debitovati u dresu Bešiktaša.

Miralem je pred sami kraj prelaznog roka stigao u Bešiktaš na posudbu iz Barce, u četvrtak je obavio i prvi trening i bit će u konkurenciji za meč protiv Malatye (19,00 sati).

Tamošnji mediji prenose da će Miralem vjerovatno nastupiti od prve minute za aktuelnog šampiona Turske.

Bešiktaš je očekivano favorit na dan meča. Kladionica Meridian u svojoj ponudi daje kvotu 1.35 na pobjedu Bešiktaša. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Momčad Bešiktaša nakon tri odigrana kola ima sedam osvojenih bodova i nalazi se na trećem mjestu. S druge strane, Malatya je sedmoplasirana sa bodom manje.

Meras, Teixiera, Ucan i naš Ajdin Hasić neće nastupiti za Bešiktaš, dok Malatyi nedostaju Cagiran, Ozbir i Tetteh.

Inače, meč Bešiktaš – Malatya direktno prenosi Sport Klub.

U isto vrijeme (19,00 sati) svoju utakmicu igraju Kayseri i Kasimpasa naseg Harisa Hajradinovića.

Hajradinović je i na startu ove sezone standardan u redovima Kasimpase, pa se očekuje da će i večeras biti u startnom timu.

Fudbaleri Kayserija su osmi na tabeli sa pet bodova i nemaju poraza nakon tri odigrana kola. Momčad Kasimapse je na 12. poziciji sa četiri osvojena boda.

Na dan duela domaći Kayseri je blagi favorit. Kladionica Meridian u svojoj ponudi daje kvotu 2.50 na Kayseri. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Domaćem timu zbog povreda nedostaju Hosseini i Mensar, a gosti stižu u kompletnom sastavu.

Nešto ranije odigrat će se dvije utakmice, tačnije od 16,00 sati. Konya dočekuje Altaya, a Fatih Karagumruk igra protiv Adane.

Za Konyu su od prve minute najavljeni Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, dok će Amar Rahmanović vjerovatno svoju šansu čekati sa klupe za rezervne. Četvrti bh. fudbaler u Konyi Marin Aničić je povrijeđen.

Konya nakon tri odigrana kola ima tri boda, bez poraza je te će sigurno pokušati doći do pozitivnog rezultata protiv Altaya.

Domaći tim ima ulogu favorita prema kladionica. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.20 na Konyu. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Bivši Zmaj Ervin Zukanović igra standardno i veoma dobro na startu sezone u dresu Karagumruka, pa je i danas najavljen u prvoj postavi u duelu protiv Adane.

Karagumruk je deseti na tabeli nakon tri kola, a Adana zauzima 15. mjesto sa dva boda. Domaći u ovaj meč ulaze bez Erdema, dok će Adani nedostajati Akintola i Rassoul.

Raspored i satnica utakmica 4. kola turske Superlige:

Subota, 11. septembar:

Fatih Karagumruk – Adana Demirsport (16,00 sati)

Konya – Altay (16,00 sati)

Bešiktaš – Malatya (19,00 sati)

Kayseri – Kasimpasa (19,00 sati)

Nedjelja, 12, septembar:

Rize – Hatay (16,00 sati)

Fenerbahče – Siva (16,00 sati)

Goztepe – Basaksehir (19,00 sati)

Trabzon – Galatasaray (19,00 sati)

Ponedjeljak 13. septembar:

Alanya – Giresun (19,00 sati)

Gaziantep – Antalya (19,00 sati)

(Reprezentacija.ba)