U subotu 11. septembra na programu su tri utakmice devetog kola Premijer lige BiH.

Leotar na svom terenu igra protiv Zrinjskog, Radnik će u Bijeljini ugostiti lidera Tuzlu, dok će Sloboda na Tušnju odmjeriti snage sa aktuelnim šampionom Borcem.

Leotar – Zrinjski (16,30 sati, Arena Sport)

Ekipe Leotara i Zrinjskog igraju prvi duel subotnjeg programa devetog kola Premijer lige BiH. Leotar je trenutno desetoplasirani sa pet bodova, dok Zrinjski zauzima četvrto mjesto sa 12 bodova.

Leotar je ove sezone odigrao samo dva meča na svom terenu. Jednom je remizirao, a jednom izgubio. S druge strane, Zrinjski je kao gost ostvario dvije pobjede te dva puta odigrao neriješeno.

Gosti iz Mostara su veliki favoriti na dan meča. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.60 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ove dvije momčadi zadnji put su u Premijer ligi igrale 12. aprila 2014. godine. Zrinjski je tada kao gost slavio rezultatom 2:0.

Radnik Bijeljina – Tuzla City (19,30 sati, Moja TV)

U Bijeljini se večeras sastaju posljednji Radnik i prvoplasirana Tuzla. Radnik je zadnji na tabeli sa samo tri boda i jedini je bez pobjede u aktuelnoj sezoni. Njihovi večerašnji protivnici su prvi sa 16 osvojenih bodova te imaju skor od pet pobjeda i jednog remija.

S obzirom na trenutno stanje na tabeli, Tuzla očekivano ima ulogu favorita. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.67 na trijumf Tuzle. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Radnika i Tuzle su u Premijer ligi BiH odigrali osam međusobnih utakmica. Radnik ima četiri trijumfa, Tuzla dva, a dva meča su okončana neriješenim ishodom.

Sloboda – Borac (21,00 sati, Arena Sport)

Sloboda će na Tušnju od 21,00 sati ugostiti banjalučki Borac. Ekipa Slobode u ovaj duel ulazi sa druge pozicije i sigurno da će uz podršku svojih navijača pokušati doći do tri boda.

Borac trenutno ne stoji najbolje na tabeli, ali je ipak favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 2.25 na trijumf Banjalučana. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Tuzlaci u tekućoj sezoni na svom terenu imaju skor od dvije pobjede, jednog remija i jednog poraza, a Borac kao gost ima dva remija i jedan poraz.

U petak su Velež i Sarajevo u prvom meču devetog kola odigrali 1:1, dok su nedjelju sastaju Široki Brijeg – Željezničar te Rudar Prijedor – Posušje.

Spomenimo i da Sloboda nije poražena na Tušnju od Borca u posljednjih sedam premijerligaških susreta. Borac je posljedni put u Tuzli slavio 5. maja 2012. godine.

(Reprezentacija.ba)